Počasí dnes7 °C, zítra4 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Jedná se o PR článek. Více info k PR článkům můžete najít ZDE.

Děti zdravotníků z jihlavské nemocnice se mohou těšit na oblíbené knížky

PR článek

Zavřená škola a taťka nebo mamka od rána do večera v práci. I tak mohou vypadat dny dětí z rodin, kde je jeden z rodičů zaměstnán ve zdravotnictví. Se skvělým nápadem, jak dětem lékařů a sester zpříjemnit volný čas přišlo nakladatelství Euromedia a knihkupectví Luxor.

Volný čas dětí je aktuálně jedním z nejpalčivějších rodinných témat snad všech rodičů v České republice. Situace je samozřejmě složitější tam, kde pracuje jeden či dokonce oba rodiče ve zdravotnictví: „Práce u nás je momentálně pro zaměstnance velmi náročná. Pokud zdravotníci pracují v takzvaných červených zónách, musí mít na sobě ochranné obleky, ve kterých je práce mnohem těžší. Nejde přitom jen o fyzickou zátěž, ale i psychickou a samozřejmě i časovou. Možná je také fér říci, že také kolegové v nezdravotnických profesích u nás čelí většímu tlaku, který je spojen s vytvářením zázemí pro lékaře a sestry,“ popisuje aktuální situaci mluvčí jihlavské nemocnice Monika Zachrlová.

S originálním nápadem, jak dětem lékařů a sester ukrátit volný čas přišlo knihkupectví Luxor a nakladatelství Euromedia, kteří v rámci dobročinného programu věnují knížky dle volného výběru právě těmto dětem. „Přemýšleli jsme, jak a komu bychom mohli pomoci a jelikož víme, jak těžké to zdravotníci v současné době mají, chtěli jsme udělat malou radost aspoň jejich dětem. Díky knížkám snad budou mít i sestřičky a lékaři (a další zdravotníci v první linii) méně starostí o své vlastní děti,“ přibližuje vznik celé myšlenky koordinátorka projektu z knihkupectví Barbora Šemberová.

Že iniciativa padla na úrodnou půdu dokazuje fakt, že k dětem jihlavských zdravotníků putuje na 70 titulů. Celkem se podařilo už v rámci programu v celé České republice rozdat přes 1 000 knížek. Knižní dárek je podle Moniky Zachrlové pro její kolegy milou vzpruhou, která potěšila nejenom jejich děti ale i přímo je.

Z nájemců Cityparku rozběhl dobročinnou aktivitu kromě Luxoru také prodejce elektroniky Datart, který se zaměřuje na pomoc v nejen zdravotnických zařízeních, ale i v sociálních službách. Všude totiž téměř non stop jedou pračky a sušičky kvůli desinfekci roušek. Z každé objednávky na eshopu tak putuje 20 Kč na nákup pračky a sušičky do vybraných zařízení, kterých je aktuálně vytipováno 100 - nemocnicemi počínaje a domovy důchodců konče. Aktuálně se povedlo obdarovat už 45 zařízení.

Hodnocení článku je 60 %. Ohodnoť článek i Ty!

Štítky Citypark, knihy, Luxor, Nemocnice Jihlava, zdravotnický pracovník, kniha, Lékárenský komplex Jihlava, lékař, Neoluxor, Česko, Datart

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Děti zdravotníků z jihlavské nemocnice se mohou těšit na oblíbené knížky | Společnost | Zprávy | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.