Počasí dnes14 °C, zítra16 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

V Jaroměřicích přestaví bývalou hasičárnu. Bude sloužit místním policistům

Jaroměřice nad Rokytnou na Třebíčsku chtějí do konce května dokončit úpravu bývalé hasičské zbrojnice pro potřeby Policie ČR. Policie bude v objektu v nájmu stejně jako je nyní v suterénu radnice. Radnice za přestavbu zaplatí asi čtyři miliony korun, řekl starosta Karel Müller (ODS).

V suterénu radnice podle něho policie zabírá místo, které by městský úřad potřeboval. Chce ho renovovat a využít jako archiv. „Radnice je čím dál víc zavalená dokumenty, které potřebujeme archivovat. Navíc některé naše archivy byly v roce 2009 postižené havárií vodovodního potrubí a jsou pořád v nevyhovujícím stavu, i když tam máme vysoušeče," řekl starosta Karel Müller.

Bývalou hasičskou zbrojnici dobrovolní hasiči opustili před rokem, kdy byla zprovozněna nová v sousedství autobusového nádraží. Město ji převážně z dotací postavilo asi za 16 milionů korun.

Na Vysočině je 20 obvodních oddělení a sedm policejních stanic. Většinou sídlí v objektech, které vlastní policie. Jen stanice v Jaroměřicích nad Rokytnou, v Ledči nad Sázavou a Přibyslavi a obvodní oddělení v Polné jsou v budovách pronajatých městy.

Autoři | Foto Drbna

Štítky správa, policie, stavba, Jaroměřice nad Rokytnou, Karel Müller, ODS, Policie České republiky, okres Třebíč, Kraj Vysočina, Ledeč nad Sázavou

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

V Jaroměřicích přestaví bývalou hasičárnu. Bude sloužit místním policistům | Společnost | Zprávy | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.