Počasí dnes4 °C, zítra5 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Sjezdovky o víkendu ještě v provozu nebudou, na Vysočině se začne lyžovat v příštím týdnu

Provozovatelé lyžařských sjezdovek na Vysočině začali v minulých mrazivých dnech vyrábět technický sníh. O zahájení lyžařské sezony podle dnešní ankety rozhodne počasí, tento víkend s lyžováním kvůli ohlášenému oteplení vlekaři nepočítají. Důležité je podle nich hlavně to, aby se dalo lyžovat o vánočních prázdninách. Na Šacberku u Jihlavy by mohl vlek začít jezdit v polovině příštího týdne.

„Pokud nic nezklame, tak je předpoklad, že příští víkend už budeme v provozu,“ uvedl provozovatel Šacberku Pavel Havlíček. Sněhová děla v tomto skiareálu fungovala poprvé minulou sobotu, od té doby se podle Havlíčka už podařilo vyrobit významné zásoby sněhu.

Také na sjezdovkách v Lukách nad Jihlavou a na Křemešníku přibyl první technický sníh v noci na minulou neděli, sněhová děla pak zase fungovala od úterý. „Sněžili jsme, jak my říkáme, na kupy, nerozhrnujeme to. Čekáme, jak se bude vyvíjet ta obleva,“ řekla Magda Vaňková, která má na starosti oba lyžařské areály. Dodala, že hlavním cílem je lyžování o Vánocích.

Technický sníh už je vidět také na sjezdovkách na Žďársku, například na novoměstském Harusově kopci, na Fajtově kopci ve Velkém Meziříčí nebo v Novém Jimramově. Ani jejich správci ještě o možném zahájení lyžařské sezony nerozhodli.

Výrobu technického sněhu v posledních dnech zahájila také společnost Lyžařský areál Čeřínek, která si sjezdovku na vrchu Čeřínek pronajala od Sportovního klubu Jihlava. Minulou zimu se tam vleky kvůli chybějícímu nájemci nerozjely.

Havlíčkobrodský spolek Lyžař, který provozuje sjezdovku ve Vysoké, stále ještě neuzavřel jednání o nájmu s novým majitelem části pozemků. Minulou zimu na této sjezdovce ze stejného důvodu fungoval krátce jen dětský vlek.

Vloni se první sjezdovky na Vysočině otevřely v polovině prosince, lyžovalo se do druhé poloviny března. V provozu bylo i 14 sjezdovek, lyžovat se dalo také na svazích závislých zčásti na přírodním sněhu. Správci sjezdovek pak vesměs uváděli, že na minulé zimě neprodělali.

Foto mistopisy.cz | Zdroj ČTK

Štítky ČR, počasí, rekreace, hory, Vysočina, lyžování, sjezdovka, Kraj Vysočina, umělý sníh, Jihlava, Šacberk, Luka nad Jihlavou, Křemešník

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Sjezdovky o víkendu ještě v provozu nebudou, na Vysočině se začne lyžovat v příštím týdnu | Společnost | Zprávy | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.