Počasí dnes7 °C, zítra4 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Jedná se o PR článek. Více info k PR článkům můžete najít ZDE.

Jihlavský Citypark se chystá na velký gastronomický svátek

PR článek

Už tuto sobotu 16. listopadu bude jihlavské nákupní centrum Citypark hostit velký gastronomický svátek pro širokou veřejnost nazvaný Gurmet den s Krajem Vysočina, jehož součástí bude národní kolo prestižní soutěže Trophée Mille.

Patronem soutěže, která se v Česku odehraje vůbec poprvé, je francouzský šéfkuchař a držitel dvou michelinských hvězd Philippe Mille. Kuchařskou soutěž v mezinárodním formátu pořádá už několik let ve francouzské Remeši.

V sobotu 16. listopadu se v Jihlavě utká osm dvoučlenných středoškolských kuchařských týmů v přípravě slaného a sladkého pokrmu s použitím předem stanovených surovin, kterými jsou králičí hřbet, brambory, tvaroh a med. O vítězi i jednotlivých speciálních cenách rozhodne odborná porota složená z předních českých kuchařů a cukrářů.

Do prvního ročníku Trophée Mille Česká republika se přihlásilo deset hotelových škol ze čtyř krajů. „Odborná porota pak na základě zaslaného receptu, pracovního postupu a výsledné prezentace pokrmů vybrala finálovou osmičku. Mezi nimi figuruje šest škol z Kraje Vysočina, jedna škola z Pardubického kraje a jedna škola z Jihočeského kraje,“ popisuje členka organizačního týmu Jana Hadravová z krajského odboru školství.

Soutěžní slaný pokrm a moučník 

Soutěžní pořadí jednotlivých týmů, které tvoří dva mladí adepti kuchařského, popřípadě cukrářského řemesla, vylosoval hejtman Kraje Vysočina Jiří Běhounek. Na přípravu a odevzdání slaného pokrmu budou mít žáci 2 hodiny, v případě moučníku ještě o 20 minut déle.

Gurmet den Kraje Vysočina však není jen soutěž Trophéé Mille Česká republika, ale i zábava pro celou rodinu a  dobré jídlo v různých podobách. Návštěvníci se mohou těšit na kuchařské show v podání členů juniorského národního týmu kuchařů a cukrářů, prezentaci škol s gastronomickými obory z Vysočiny, autogramiády nových kuchařských knih nebo barmanskou a sushi show. Celým dnem provede populární dvojka Nasty a En.dru.

Detailní přehled programu:

1. nadzemní podlaží – pódium

09.15 – 09.30 – slavnostní zahájení soutěže

09.30 – 09.45 – nástup soutěžních družstev a představení poroty

10.00 – 11.00 – show cukrářky Ivy Roháčové, členky českého národního týmu kuchařů a cukrářů

11.00 – 11.30 – stand-up comedy, Nasty a En.dru

11.30 – 14.00 – prezentace gastronomických škol a školního statku včetně barmanské show / soutěže pro veřejnost s Gurmandií

14.00 – 14.30 – autogramiáda autorky knihy Život s chutí kari – Kari s chutí života Valijah Klásové

15.00 – 16.00 – sushi show Zdeňka Křížka

16.00 – 16.30 – autogramiáda autorky knihy Bezlepkové slavnosti Zdeňky Mazúrové

16.30 – 17.30 – prezentace gastronomických škol a školního statku včetně barmanské show / soutěže pro veřejnost s Gurmandií

17.30 – 18.00 – stand-up comedy, Nasty a En.dru

18.00 – 19.00 – profesionální show členů juniorského národního týmu kuchařů a cukrářů

19.00 – 20.00 – slavnostní vyhlášení výsledků

Štítky soutěž, Kraj Vysočina, pokrm, kuchař, Česko, svátek, národní tým, Remeš, Zdeněk Křížek, Jiří Běhounek, Jihlava, Pardubický kraj

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Jihlavský Citypark se chystá na velký gastronomický svátek | Společnost | Zprávy | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.