Počasí dnes14 °C, zítra16 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Primátorka Jihlavy má nového náměstka. Stal se jím lidovec Martin Laštovička

Primátorka Jihlavy Karolína Koubová má opět tři náměstky. Tím třetím se dnes stal Martin Laštovička (KDU – ČSL), který nahradil Jaromíra Kalinu (KDU – ČSL). Ten ke konci letošního června na svou pozici rezignoval.

Koaliční krize na radnici tak skončila. Všechny čtyři koaliční strany zastoupené ve vedení města Jihlavy – Fórum Jihlava, ODS, Žijeme Jihlavou a KDU-ČSL, se dohodly na obnovení spolupráce. Došlo také ke změnám v kompetencích jednotlivých náměstků, které dnes odsouhlasilo městské zastupitelstvo.

Nový náměstek Martin Laštovička byl doposud uvolněným zastupitelem pro obnovu Městské památkové rezervace a zodpovídal za tvorbu regulačního plánu. Nyní do jeho kompetence spadá majetkový odbor. Po sloučení s odborem správy realit jde o největší odbor magistrátu s největším množstvím úkolů a s největším objemem spravovaných věcí a majetku.


Lidovci v Jihlavě změnili vedení. Jednání o koalici na radnici i nadále pokračuje

Lidovce v Jihlavě od pondělí vede Josef Kodet, který je rovněž jihlavským zastupitelem. V čele místní organizace vystřídal Jaromíra Kalinu, jenž v červnu rezignoval na funkci náměstka primátorky kvůli sporu o právní zastoupení města. Kodet v...

 

„Členové KDU-ČSL přistupují k podpisu koaliční smlouvy, ke které společně přisedneme příští týden,“ vyjádřila při dnešním zasedání zastupitelstva primátorka města Karolína Koubová (Fórum Jihlava).

Náměstek primátorky Petr Laštovička (ODS) bude mít dle koaličních dohod a dnešním schválením zastupitelů ve své gesci kromě odboru dopravy a odboru rozvoje města také odbor informatiky a náměstek Vít Zeman (Žijeme Jihlavou) bude mít po změnách ve své kompetenci nový útvar městského architekta a odbor životního prostředí. Kompetence primátorky Jihlavy Karolíny Koubové (Fórum Jihlava) se nezměnily.

Foto Magistrát města Jihlavy

Štítky náměstek, primátorka, Martin Laštovička, koalice, zastupitelstvo, Jihlava, KDU-ČSL, Karolína Koubová, Jaromír Kalina, ODS

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Primátorka Jihlavy má nového náměstka. Stal se jím lidovec Martin Laštovička | Politika | Zprávy | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.