Počasí dnes7 °C, zítra4 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Nově vzniklou trojkoalici Žijeme Jihlavou povede v komunálních volbách Vít Zeman

Do komunálních voleb v Jihlavě spojí síly TOP 09, Piráti a Zelení. V úterý 5. června podepsali v Jihlavském pirátském centru (JiPiCe) memorandum o spolupráci. Lídrem trojkoalice s názvem Žijeme Jihlavou bude Vít Zeman.

Na kandidátce se sejdou zástupci všech tří stran v rovnoměrném zastoupení, ovšem v rozmanité profesní specializaci. „Záleželo nám na tom, abychom na předních místech měli ženy a zároveň špičkové odbornice ve svých oborech. Je to pro nás čest,“ doplnil Vít Zeman. Po něm jsou dalšími kandidátkami pracovnice jihlavského Muzea Vysočiny Silvie Čermáková ze Zelených a Pirátka Eva Nováková, vedoucí sociální služby pod Oblastní charitou Jihlava.

„Nechceme mezi demokratickými stranami tříštit síly a máme v Jihlavě společné cíle,“ vysvětlil Vít Zeman první důvody vzniku široké předvolební koalice. „Na programu stále pracujeme a představíme ho v nejbližších týdnech, už teď ale máme jasno ohledně několika projektů, do kterých bychom se chtěli po volbách pustit,“ dodal Zeman.

Koalice má už i první podporovatele - Marka Hovorku, zakladatele a ředitele jihlavského Mezinárodního festivalu dokumentárních filmů Ji.hlava, a Milana „Medvěda“ Koláře, který stojí za Prázdninami v Telči, Havířením nebo Svatomartinským průvodem.

„Od začátku jsem velmi podporoval vznik koalice, která se bude opírat o novou generaci jihlavských komunálních politiků. Držím koalici Žijeme Jihlavou pěsti a budu je v kampani aktivně podporovat,“ uvedl Marek Hovorka na adresu trojkoalice. A přímo na tiskové konferenci podpořil nový koaliční subjekt Žijeme Jihlavou i Milan „Medvěd“ Kolář, který ocenil především spojení tří demokratických stran a jejich schopnost spolupracovat, domluvit se a pokusit se změnit stávající jihlavské poměry.

Tisková zpráva | Zdroj Žijeme Jihlavou

Štítky trojkoalice, Žijeme Jihlavou, komunální, volby, Vít Zeman, Jihlava, Česká pirátská strana, TOP 09, koalice, Marek Hovorka, Silvie Čermáková, Eva Nováková, Muzeum Vysočiny Jihlava, komunální volby

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Nově vzniklou trojkoalici Žijeme Jihlavou povede v komunálních volbách Vít Zeman | Politika | Zprávy | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.