Počasí dnes19 °C, zítra18 °C
Čtvrtek 19. září 2024  |  Svátek má Zita
Bez reklam

Jedná se o PR článek. Více info k PR článkům můžete najít ZDE.

Kdo bude příštím hejtmanem? Rozhodne Adam Joura

PR článek

Doprava, zdravotnictví, životní prostředí, dostavba Dukovan. To jsou zásadní témata Adama Joury, který jako lídr Starostů pro Vysočinu přišel s asi nejviditelnější a nejoriginálnější kampaní letošních krajských voleb. Na lodích pluli po řekách Vysočiny, navštívili desítky měst i těch nejmenších obcí a rozdali tisíce lokálních produktů, jako je med nebo pivo, které si nechali uvařit v Chotěboři.

A právě nezávislý kandidát na hejtmana Adam Joura může být tím, kdo rozhodne letošní krajské volby na Vysočině. Devětatřicetiletý jednatel rodinné stavební firmy, která se specializuje na opravy památek, při skládání kandidátky vsadil na rozmanitý tým plný oblíbených a zkušených starostů i dalších známých osobností ze všech koutů Vysočiny, se kterými plánuje historický úspěch.

Sám voličům ve svém životopisu nabízí bohaté zkušenosti z byznysu, kdy kromě řízení rodinné firmy pracoval i v nadnárodní společnosti, ale zároveň pracoval ve veřejné sféře, když v minulosti úspěšně řídil městské investice nebo působil jako ředitel agentury CzechInvest na Vysočině. 

„Při práci pro CzechInvest jsem náš kraj objezdil křížem krážem a setkával jsem se s lidmi ze všech jeho koutů. Tuhle lokální znalost místních poměrů, a tedy i potřebných projektů, které mohu od prvního dne v roli hejtmana realizovat, myslím si, nikdo jiný nemá,“ zhodnotil Adam Joura. Jak dodal, s kolegy už teď mají připravených několik zásadních projektů pro každou oblast Kraje Vysočina.

Silnice, veřejná doprava a lékaři

Lidem na Vysočině slibuje bezpečné a opravené silnice. „Silnice je na řadě míst potřeba rozšířit a nejlépe narovnat. Už jsem slyšel řadu výmluv, proč by to nemělo jít, ale protože se tomu teď profesně věnuji, tak vím, že stačí nebýt líný, aktivně jednat s vlastníky pozemků a neodfláknout projekční přípravu,“ zmiňuje lídr Starostů pro Vysočinu. V programu nabízí také vybudování obchvatů měst a obcí.

„Co lidi hodně trápí a na co se chci také zaměřit, je Veřejná doprava Vysočiny. Je potřeba posílit spoje tak, aby na sebe navazovaly a jezdily dostatečně často. Aby se lidé z okrajových částí kraje pohodlně a včas dostali do škol, zaměstnání či k lékaři. Zároveň chceme VDV propojit se systémy sousedních krajů, což teď značně vázne. Kdo dnes cestuje v rámci VDV a chce se zorientovat v cenách a podmínkách, narazí na solidní rébus. A tak je potřeba systém zjednodušit,“ jmenuje Adam Joura s tím, že by také stálo za to mít pro nákup jízdenek připravenou mobilní aplikaci.

Velkým problémem kraje je dostupnost zdravotní péče. „Chybí pediatři, zubaři, praktičtí lékaři. Naši starostové s tím docela úspěšně bojují ve svých obcích a městech a víc se musí posnažit také kraj. Zdroje musíme hledat i za hranicemi naší republiky a začít tlačit na změny v systému, neboť hejtman může mít i značný lobbistický tlak. Nesmíme polevit, je potřeba přidávat a vyhodnocovat další a další opatření,“ vysvětluje svou představu zkušený manažer Joura.

„V našem programu se věnujeme také tomu, jak zajistit, aby dostavba Dukovan nebyla pro místní přítěží, řešíme zalesňování Vysočiny po kůrovci, podporu sportování dětí, kultury a spolků v našich obcích. Je potřeba postarat se o dostupné bydlení pro mladé, ale i pro seniory. A máme další řadu priorit konzultovanou s odborníky na konkrétní oblasti z naší kandidátky. Protože volební programy nikdo nečte, na webu provysocinu.cz máme stručnou verzi,“ představuje Adam Joura s příslibem, že chce ke všem oblastem kraje přistupovat spravedlivě a rozvíjet je rovnoměrně.

Silná kandidátka

Do boje o post hejtmana devětatřicetiletý otec tří dětí, který mimo vedení rodinné firmy působí také jako voják v aktivní záloze, zpěvák v kapele Černý ledňáček nebo aktivní sportovec, vyráží se silnou kandidátkou.

„Kromě úspěšných starostů, mimochodem i všech vítězů soutěží Nejlepší starosta Kraje Vysočina za poslední dvě volební období, mezi našimi kandidáty najdete architekty, stavaře, vedoucí sociálních služeb, umělce a pedagogy, právníky, lesáky a zootechniky, ekonomy, hasiče, ajťáky, provozovatele zdravotního střediska a další lidi, kteří jsou úspěšní ve svých oborech, a kteří se politice věnují převážně ve svém volném čase. Protože to berou jako službu společnosti, ne cestu k osobnímu prospěchu,“ říká Joura a věří si v historický úspěch Starostů pro Vysočinu, který předpovídají také zveřejněné volební potenciály.

O tom, kdo bude další čtyři roky spravovat Kraj Vysočina, rozhodnou voliči 20. a 21. září. „Dejte Starostům pro Vysočinu, kandidátce číslo 65, svůj hlas a nezklameme vás. Na to vám dávám své slovo a zároveň zveřejňuji svůj e-mail joura@provysocinu.cz i telefonní číslo 603 182 933, na kterém jsem a budu po celou dobu svého působení v politice občanům dostupný,“ uzavírá nezávislý kandidát na hejtmana Adam Joura.


Zadavatel/zpracovatel: Starostové pro Vysočinu

Hodnocení článku je 90 %. Ohodnoť článek i Ty!

Štítky volby, kraj, Adam Joura, Starostové pro Vysočinu

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Libor Burian

Lidé se musí spojit, mluvit spolu, podepište petici Voda je život, seznamte se s Holešovskou výzvou, přijďte ke všem volbám říct mafii a dost !

Sobota, 14. září 2024, 07:04Odpovědět

Kdo bude příštím hejtmanem? Rozhodne Adam Joura | Politika | Zprávy | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.