Počasí dnes20 °C, zítra22 °C
Neděle 28. dubna 2024  |  Svátek má Vlastislav
Bez reklam

Do Jihlavy zavítal britský velvyslanec Matt Field. Setkal se hejtmanem a předsedou Senátu, pak navštívil gymnázium

Britský velvyslanec Matt Field navštívil Kraj Vysočina. Svůj program 20. listopadu zahájil v sídle kraje, kde se setkal s hejtmanem Vítězslavem Schrekem, zástupci Rady Kraje a předsedou Senátu Parlamentu České republiky Milošem Vystrčilem. Kromě klíčových témat týkajících se Vysočiny, jako je dostavba pátého jaderného reaktoru v dukovanské elektrárně nebo výstavba vysokorychlostní trati, zazněly i možnosti budoucí mezinárodní spolupráce.

Rada Kraje se s velvyslancem shodla na sdílených prioritách, dostalo se také na otázku brexitu a jeho vlivu na studium nebo práci ve Velké Británii. „S výjezdem mladých lidí za studiem nebo prací je to nyní komplikovanější,“ přiznal Matt Field

Jeho Excelence Matt Field byl jmenován britským velvyslancem v České republice v lednu letošního roku. V předchozích čtyřech letech působil jako velvyslanec Jejího Veličenstva v Bosně a Hercegovině. Na kontě má celou řadu dalších zahraničních politických funkcí. Field je důstojníkem Řádu britského impéria.  

Podle něj se ale připravuje nový systém, který by měl situaci zjednodušit. „Přestože zatím není funkční, téměř všechny univerzity nabízejí stipendia pro jednotlivce,“ zdůraznil britský velvyslanec možnost studia s tím, že po brexitu se stalo nákladnějším, než tomu bylo dříve. Řada vysočinských středních škol je aktuálně zapojena do programu Mezinárodní cena vévody z Edinburghu, který zaštiťuje britská královská rodina.

Ze Žižkovy ulice velvyslanec zamířil na prohlídku krajského Gymnázia Jihlava, kde navštívil nové laboratoře chemie a diskutoval se studenty. 

Hodnocení článku je 80 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Kraj Vysočina | Zdroj Kraj Vysočina

Štítky Matt Field, velvyslanec, Velká Británie, gymnázium, Kraj Vysočina

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Libor Burian

Je nutné vytvořit pevnou Střední Evropu V4+. Zbavit se převlečených soudruhů soukmenovců kteří po rozvratu v roce 89 převlékli kabáty a uniformy, rozdělili Československo, zhasli a rozkradli viz seriál Devadesátky včetně dokumentu, Karel Kryl Demokracie, Za prachy, Věštec Ivan Řekni kde ty prachy jsou, Kabáti Colorado, Mám jednu ruku dlouhou, Amnestie, Nájem zvedej, Pánubohu do oken, Nightwork píseň pro Pražáky, Sexuální násilí, Sami, Iluze o lůze, LupoAnettaTahači, ABJ, virtuálky, Pánové nahoře, Zdálky z blízka, knihy Polojasno, Ukradená revoluce, Cibulkovy Seznamy agentů StB, agent Nachtmann, Čurda, udání úkrytu výsadkářů a vypalení obcí, Příběh Kmotra-agentStB Mrázek zKolínska jakoRakušan, Šmejdi, Gangster ka, Sametoví vrazi, Ivánku kamaráde můžeš mluvit, Někdo to rád horké, Kmotr, Sicilský klan, Obchodník se smrtí, Soukromá válka pana Wilsona, Erin Brockovich, Vlk z Wall Street, Okamžik záblesku,Lidí co znám, Vítejte vŘecku pane inspektore, Už je zase tady'o nesmrtelnosti'té lichvamafie která vede svět od krizí k válkám válečnickými trpaslíky, kudlankami, trubci, komedianty, lháři, podvodníky, falešnými studenty falešných bendapráv a škol prodavačů danuschetitulů kteří sedí všude kolem nás, vyplácejí si násobky imaginární průměrné' mzdy opravdu pracujících lidí a smějí se nám se svými začerněnými smlouvami jakoUrsula dvořákčt, pávků, rycheckých, střížů, nová totalita zelenismus, migrantismus, globalismus, duhysmus, euhujerismus, kovidismus, dotace, neZiskovky, válčení, zbrojení,lichva. Citát mužika s pseudonymem rotschild 1863:Ti kteří chápou systém budou tak zainteresováni na vlastním zisku nebo závislí na prospěchu který systém přináší že z jejich řad nikdy opozice nevzejde. Masa lidí neschopná to mentálně pochopit bude však své břímě nést bez reptání. Možná že ani nebude tušit že celý systém je nepřátelský jejich vlastním zájmům... až budeme kontrolovat vaše peníze tak si volte koho chcete...-euro, kryplměny, digitální peníze, konec hotovosti, bodování jako v Číně, autíčka na baterky, inflace, ceny všeho, dotace, neZiskovky, výroba vražedného šrotu. Podepište petici Voda je život pravda o vodě, seznamte se s Holešovskou výzvou, přijďte ke všem volbám říct mafii a dost !

Sobota, 25. listopadu 2023, 09:58Odpovědět

Do Jihlavy zavítal britský velvyslanec Matt Field. Setkal se hejtmanem a předsedou Senátu, pak navštívil gymnázium | Politika | Zprávy | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.