Počasí dnes8 °C, zítra12 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Jedná se o PR článek. Více info k PR článkům můžete najít ZDE.

Děláme věci, které jsou na desítky let dopředu

PR článek

Proč se spojily do komunálních voleb ODS a KDU – ČSL? Na jakých jihlavských projektech členové těchto stran pracovali a na jakých se podílejí nyní? Nad těmito otázkami se zamyslel lídr společné koalice Petr Ryška.

ODS vstupuje do voleb po boku KDU-ČSL v jedné koalici. Proč?

Jsou to strany, které spolu dlouhodobě pracují. Mají podobný program a jejich členové si sedli i lidsky. „Kandidáti se shodují na morálních, ekonomických i profesních záležitostech,“ vysvětlil lídr koalice Petr Ryška. „Nastala doba, která není jednoduchá, a je potřeba, aby tu byla silná konzervativní síla, která bude schopna prosadit důležité, pro Jihlavu potřebné věci.“

Pracujeme kontinuálně, nejen čtyři roky ve volebním období

Navazujeme na práci našich předchůdců, během čtyř let ji kontinuálně posuneme dál a pokračujeme v ní v dalších volebních obdobích. ODS spolu s KDU-ČSL myslí na desítky let dopředu. Chcete příklad? Aby se podařilo prosadit a zrealizovat sjezd na ulici Romana Havelky, byla k tomu potřeba dvě volební období plná práce. Čtyřleté volební období přesahují i všechny velké projekty, jako je Centrální dopravní terminál, investice do vodohospodářské infrastruktury či Horácká multifunkční aréna.

Členové koalice byli v uplynulém období nositeli práce na magistrátu a přispívali k řešení zásadních problémů a potřeb města od dopravní a vodohospodářské infrastruktury, opravy památek, rekonstrukce školských hřišť až po vyřešení zásobování města pitnou vodou.

V dopravní infrastruktuře jsme před dokončením zcela nové koncepce parkování, která má Jihlavanům přinést již od příštího roku dostupnější parkování; podařilo se také vybudovat 39 km cyklostezek, sjezdy na ulici Romana Havelky či u Pávova. 

Jako velký úspěch lze označit jednání o rozdělení stavby Centrálního dopravního terminálu na dvě etapy, které vedl Petr Ryška. „Správa železnic zde bude investovat 1,2 miliardy korun, nám se podařilo navýšit spolufinancování z Evropské unie,“ potvrzuje Ryška. S tím souvisí i plánovaná vysokorychlostní železnice, která nemine Jihlavu. Koalice ODS a KDU-ČSL je v součinnosti s krajem aktivním členem týmu, který VRT na Vysočině připravuje.

Zcela zásadní je rekonstrukce vodohospodářské infrastruktury, kterou jsme převzali v nedobrém stavu, a zajištění dalšího zdroje pitné vody pro Jihlavu. Již se nám podařilo zkapacitnit přivaděč z nádrže Švihov až do Štok. Nyní se projektuje přivaděč ze Štok do Jihlavy. „Potom by mohla voda ze Želivky zásobovat až třetinu Jihlavy,“ doplňuje Martin Laštovička. Zajistili bychom tak vodu i v dobách sucha a voda by měla být ještě ke všemu levnější. Řešíme harmonogram oprav jednotlivých vodovodních a kanalizačních řadů i zcela zásadní rekonstrukci čističky odpadních vod.

Nezapomínáme ani na sport. Kromě investičních akcí jsme například iniciovali založení sportovních tříd na gymnáziu, kterými přichází značné peníze do jihlavského sportu, nebo jsme zajistili kurzy vzdělávání trenérů, které jsou pro jihlavskou sportovní odbornou veřejnost zadarmo.

Jihlava se může pochlubit spoustou historického dědictví. Pod vedením Martina Laštovičky se toto rodinné stříbro Jihlavy obnovuje a rekonstruuje. M. Laštovička již v Jihlavě zanechal výraznou architektonickou stopu, například v podobě realizace parku Gustava Mahlera nebo rekonstrukce kostela sv. Kříže. Jako náměstkovi se mu podařil husarský kousek - získal norské dotace na rekonstrukci z historického hlediska unikátního domu na Masarykově náměstí 21. M. Laštovička je též zakladatelem historické konference Iglavia historica. Již se konaly dva ročníky o významných obdobích Jihlavy.

Díky neuvolněnému radnímu za ODS Davidu Beke zůstala zachována pošta v Jihlavě v plném rozsahu. Nesmyslné rušení poboček se nekonalo. D. Beke se pustil do vyřešení stavu zimního stadionu, jehož životnost skončila v roce 2009. Dlouho se přešlapovalo na místě a až pod jeho vedením jsme dokázali dotáhnout do konce projekt Horácké multifunkční arény. Kvůli koronaviru a válce se cena stavby zvýšila, ale stále je možné ji zrealizovat. Multifunkční hala je pro město i celý kraj jednoznačným přínosem. 

Aby vás město co nejméně obtěžovalo, podporujeme zřízení Portálu občana. Z pohodlí domova si vyřídíte věci, se kterými nyní musíte chodit na úřad.

Rozdělanou práci máme i na dalších projektech a chceme ji dokončit, protože nám na Jihlavě a na kvalitě života v ní záleží! Pokud nás podpoříte, zvolíte odbornost a pracovitost. Kompletní kandidátní listinu a program najdete na zadnefraze.cz


Objednatel: ODS. Zhotovitel: ODS

Hodnocení článku je 30 %. Ohodnoť článek i Ty!

Štítky Petr Ryška, volby, komunální, ODS, KDU-ČSL, Jihlava, projekt, koalice, rekonstrukce, Roman Havelka, Evropská unie, Gustav Mahler

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Děláme věci, které jsou na desítky let dopředu | Politika | Zprávy | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.