Počasí dnes17 °C, zítra18 °C
Neděle 12. května 2024  |  Svátek má Pankrác
Bez reklam

ANKETA: Ve druhém kole senátních voleb si to rozdají Vystrčil a Stehlík. Komu dáte hlas?

Souběžně s volbami do krajského zastupitelstva v pátek a v sobotu probíhaly také volby do Senátu Parlamentu ČR. Ty v prvním kole ovládl současný senátor Miloš Vystrčil, druhé místo obsadil historik Michal Stehlík. Ani jeden z nich neobdržel 50 procent volebních hlasů, proto se bude 14. a 15. října konat druhé kolo senátních voleb.

Pojďme se na oba kandidáty podívat podrobněji.

Miloš Vystrčil (*10. srpna 1960 Dačice, od narození žije v Telči). Absolvent Přírodovědné fakulty Masarykovy univerzity v Brně v oboru matematika-fyzika. Pracoval jako učitel, od roku 1998 do roku 2001 byl starostou Telče. V letech 2004 - 2008 byl hejtmanem Kraje Vysočina. V současné době je senátorem ČR a zároveň působí jako akademický pracovník na VŠPJ. Je ženatý, má dvě děti.

Michal Stehlík (* 13. dubna 1976 Třebíč) Je absolventem Filozofické fakulty UK v Praze v oboru historie – slovakistika. Pracoval v dačickém městském muzeu a galerii. V roce 2005 byl zvolen děkanem Filozofické fakulty UK v Praze. Zabývá se především českými dějinami 20. století.  V květnu 2014 byl zvolen předsedou Rady Českého rozhlasu, na funkci rezignoval 25. listopadu 2015.  V současné době je náměstkem generálního ředitele Národního muzea. Je ženatý, má šest dětí.

Už víte, pro koho budete hlasovat ve druhém kole? Vyjádřete se v anketě!

ANKETA: Komu dáte hlas ve druhém kole senátních voleb?

Celkem hlasovalo275 čtenářů

Foto www.vystrcil.cz, www.michaldosenatu.cz, www.senat.cz (redakčně upraveno)

Štítky Miloš Vystrčil, Michal Stehlík, Volby do Senátu Parlamentu České republiky, Senát Parlamentu ČR, Filozofická fakulta Univerzity Karlovy, Telč, Masarykova univerzita, Praha, Česko, Dačice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

ANKETA: Ve druhém kole senátních voleb si to rozdají Vystrčil a Stehlík. Komu dáte hlas? | Politika | Zprávy | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.