Počasí dnes14 °C, zítra16 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Jedná se o PR článek. Více info k PR článkům můžete najít ZDE.

Ministr Rakušan bude v pátek debatovat v Jihlavě

PR článek

Vicepremiér, ministr vnitra a předseda hnutí STAN Vít Rakušan navštíví v pátek 1. dubna Kraj Vysočina. V rámci svého dopoledního ministerského programu zavítá za policisty a hasiči v kraji a odpoledne bude debatovat s veřejností.

„Obsahem debaty, která proběhne od 15:30 do 17 hodin v nové aule Vysoké školy polytechnické v Jihlavě, budou nejen aktuální celostátní témata, ale vzhledem k blížícím se komunálním volbám také například téma zapojování se do politiky,“ říká poslanec Starostů a nezávislých z Vysočiny Lukáš Vlček, který se ujme role moderátora.

Událost najdete také na Facebooku: https://www.facebook.com/events/992072671440184

Do politiky Vít Rakušan vstoupil v roce 2010, kdy byl zvolen v komunálních volbách jako nestraník za subjekt Změna pro Kolín. Ještě téhož roku v listopadu se stal starostou Kolína. Ve volbách v roce 2014 svůj post obhájil se ziskem 63,95 % hlasů (20 mandátů z 27). Podařilo se mu to i potřetí v roce 2018, kdy Změna pro Kolín získala 62,8 % hlasů (21 mandátů).

Jako starosta města stabilizoval finanční situaci a dluhové služby Kolína, zadlužení se za jeho působení snížilo z 950 na 470 milionů korun. Zajistil systematickou podporu kulturních a společenských akcí v Kolíně, zprovoznění registru městských smluv nebo rozklikávacího rozpočtu. Byl autorem projektu Bezpečný Kolín, za který město získalo v roce 2016 ocenění nejlepší preventivní projekt v oblasti bezpečnosti na místní úrovni. V roce 2016 byl zařazen do žebříčku 100 největších inovátorů střední a východní Evropy, který vyhlašuje prestižní mezinárodní deník Financial Times.

Vít Rakušan je zastáncem myšlenky jednoduchého, moderního státu, který má svým občanům sloužit, nikoliv překážet. Dlouhodobě se také hlásí k myšlenkám a odkazu bývalého prezidenta Václava Havla.


Objednatel: Starostové a nezávislí, Zhotovitel: Starostové a nezávislí.

Hodnocení článku je 60 %. Ohodnoť článek i Ty!

Štítky Vít Rakušan, Jihlava, Starostové a nezávislí, Kolín, Kraj Vysočina, Lukáš Vlček, Facebook, Václav Havel

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Ministr Rakušan bude v pátek debatovat v Jihlavě | Politika | Zprávy | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.