Počasí dnes8 °C, zítra12 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Koalice Piráti a Starostové přišla na Vysočině o lídra, Milan Daďourek ze zdravotních důvodů odstoupil

Milan Daďourek z České pirátské strany se ze zdravotních důvodů vzdal kandidatury do podzimních sněmovních voleb. Na Vysočině vedl kandidátku koalice Piráti a Starostové. Piráti ještě nerozhodli, jak ustaví nového lídra.

"Není ještě stoprocentně jasné, jakým způsobem se bude lídr volit. Jestli to bude prostým posunem v rámci kandidátky, tedy, že by současná dvojka šla na jedničku, nebo to bude dovolbou," řekla předsedkyní zastupitelského klubu Pirátů Blanka Lednická. Dvojkou Pirátů na kandidátní listině je Jan Pošvář.

Daďourek rezignaci k 15. červenci oznámil dnes. Kvůli zhoršení zdravotního stavu se rozhodl rezignovat i na funkce, které zastával v České pirátské straně, mimo jiné byl členem krajské koaliční rady.

"Důvodem je zhoršující se zdravotní stav a špatný výhled jeho zlepšení. Nemohl bych nadále přispívat ke kampani a pravděpodobně bych nemohl plnohodnotně vykonávat ani funkci poslance," uvedl Daďourek. V dalších měsících se nezúčastní ani žádných akcí Pirátů. Podle Lednické jsou Daďourkovy zdravotní problémy dlouhodobé a nyní se výrazně zhoršily.

Daďourek je soukromý zemědělec, který na Vysočině žije přes 20 let. Pochází z Liberce. V předvolební kampani zdůrazňoval potřebu rozvoje venkova.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Piráti Vysočina

Štítky ČR, Piráti, Vysočina, Milan Daďourek, Kraj Vysočina, Česká pirátská strana, Piráti a Starostové, Starostové a nezávislí, Blanka Lednická, Jan Pošvář

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Koalice Piráti a Starostové přišla na Vysočině o lídra, Milan Daďourek ze zdravotních důvodů odstoupil | Politika | Zprávy | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.