Počasí dnes6 °C, zítra7 °C
Středa 24. dubna 2024  |  Svátek má Jiří
Bez reklam

Městské zastupitelstvo v úterý i pro členy v karanténě. Hlasovat budou ústně z domova

Již zítra 3. listopadu se bude konat další zasedání jihlavských zastupitelů. Tentokrát se ho budou moci zúčastnit i ti, kteří jsou nemocní, nebo jsou v karanténě kvůli koronaviru. Ti budou moci hlasovat ze svého domova.

Jednání proběhne  v úterý 3. listopadu od 10 do 19 hodin v aule VŠPJ a bude vysíláno on-line. 

Vysoká škola polytechnická (VŠPJ) městu vyhověla a zapůjčila mu pro jednání zastupitelů prostornější, a tedy i bezpečnější sál.

„Zastupitelé, kteří se zúčastní distančně, budou hlasovat ústně slovy „jsem pro", „jsem proti" nebo „zdržuji se". Průběh hlasování bude zobrazen standardně v hlasovací tabulce na čelní stěně, kde i u distančně přítomných zastupitelů bude jméno těchto zastupitelů zbarveno příslušnou barvou podle jeho hlasování, tedy zelenou „pro", červenou „proti" a žlutou v případě „zdržení se",“ uvedl tajemník úřadu Evžen Zámek.

V jednacím sále bude kvůli evidenci totožnosti hlasujících zastupitelů současně umístěno druhé plátno, na kterém budou distančně přítomní zastupitelé po celou dobu zasedání vidět.

Co když vypadne připojení? 

Pro případnou kontrolu budou distanční hlasování zaznamenávat přítomné zapisovatelky také ručně. Průběh hlasování distančně přítomných zastupitelů bude popsán i v zápise ze zasedání zastupitelstva.

„V případě výpadku distančního připojení daného zastupitele, bude tato situace považována za nepřítomnost tohoto zastupitele na zasedání zastupitelstva,“ doplnil tajemník.

Ohodnoť článek

Foto Magistrát města Jihlavy

Štítky zastupitelstvo, zasedání, město, hlasování, karanténa, koronavirus, covid, Vysoká škola polytechnická Jihlava, domov

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Městské zastupitelstvo v úterý i pro členy v karanténě. Hlasovat budou ústně z domova | Politika | Zprávy | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.