Počasí dnes15 °C, zítra18 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Vedení Jihlavy odmítá mimořádné zastupitelstvo. Jeho program je prý neakceptovatelný

Osmnáct jihlavských opozičních zastupitelů na začátku tohoto týdne podalo žádost o svolání mimořádného zastupitelstva. Neuvedli však žádné konkrétní návrhy jednotlivých bodů programu a usnesení. Podle vedení města je proto takto předkládaný program neakceptovatelný. Primátorka Karolína Koubová i její náměstci proto vyzývají opozici, aby ještě zvážili nutnost tohoto kroku.

Mimořádné zastupitelstvo by se mělo konat 3. února. „Svolání mimořádného zastupitelstva vnímám jako důležitý nástroj ve chvíli, kdy je třeba řešit neodkladné situace, kdy je třeba rychle rozhodnout. Bohužel z programu, který opoziční zastupitelé zaslali, nevyplývá nutnost žádného takového rozhodování, žádají pouze o informace,“ uvedla primátorka Jihlavy Karolína Koubová s tím, že zaslaný program mimořádného zastupitelstva kopíruje program koordinační skupiny, která byla naplánována na dnešek, tedy čtvrtek 16. ledna, a která byla ustanovena zastupitelstvem právě proto, aby bylo možné informovat všechny zastupitelské kluby o průběhu vodárenského sporu.

„Mluvím za celé vedení města, když říkám, že se silně ohrazuji proti zneužívání institutu mimořádného zastupitelstva, které by se mělo sejít pouze za účelem informování zastupitelů. K tomu slouží v obecné rovině zastupitelské semináře, a přímo pro vodu určená koordinační skupina,“ doplnila Koubová.

Primátorka Koubová nabídla seminář

Primátorka Jihlavy dnes proto vyzvala opoziční zastupitele k tomu, aby ještě zvážili nutnost svolání mimořádného zastupitelstva, vzhledem k plánovanému předání informací jej považuje za nadbytečné a navíc zbytečně zatěžující městský rozpočet.

Karolína Koubová upozornila také na fakt, že zasedání zastupitelstva je veřejné, na rozdíl od informací, které požaduje opozice. Nabídla proto uskutečnění semináře konaného v širší platformě, než je koordinační skupina.

„Pokud i přes výše uvedené důvody bude opozice trvat na svolání mimořádného zastupitelstva, prosíme její zastupitele o dodání konkrétních návrhů jednotlivých bodů programu a usnesení, o kterých chtějí hlasovat. Především z jejich klubů totiž občas zaznívá, že je některý z námi předkládaných bodů nehlasovatelný. V tomto případě musím říct, že předkládají program, který je nehlasovatelný jako celek,“ uzavřela primátorka Jihlavy Karolína Koubová.

Hodnocení článku je 26 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Magistrát města Jihlavy

Štítky zastupitelstvo, radnice, opozice, koalice, Jihlava, Karolína Koubová

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Vedení Jihlavy odmítá mimořádné zastupitelstvo. Jeho program je prý neakceptovatelný | Politika | Zprávy | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.