Počasí dnes22 °C, zítra21 °C
Pondělí 29. dubna 2024  |  Svátek má Robert
Bez reklam

Jihlava podpoří vzdělávání kulturou. Sedm vybraných projektů poputuje do škol

Na začátku května byly městu představeny kulturní projekty, na jejichž tvorbě se budou moci podílet jihlavští žáci a studenti, a to díky dotačnímu programu Jihlava vzdělává kulturou. V Horáckém divadle se 9. května sešli zástupci města, kraje, škol, veřejnosti i podnikatelů, kterým autoři kulturně vzdělávacích projektů prezentovali své plány pro spolupráci se studenty základních i středních škol.

„Podnikatelé oceňovali, že studenti budou v některých případech zapojeni do dlouhodobých projektů, které musejí naplánovat, rozdělit si úkoly, postupně plnit, ukončit a vyhodnotit. To odpovídá praxi, mladým zaměstnancům podobné zkušenosti chybí,“ sdělil primátor města Rudolf Chloupek.

Město má na vzdělání prostřednictvím kultury připraveno 500 tisíc korun. Hodnotící komise na květnové prezentaci doporučila všechny předložené programy, ty budou podle výše požadované částky dále schvalovány radou města nebo zastupitelstvem.

„Celkové náklady na sedm doporučených projektů dosahují zhruba 450 tisíc korun. Mezi projekty najdeme i unikátní nápady, například superhrdinové českých dějin zpracovaní jako artistické představení na šálách nebo život vysočinského spisovatele a básníka Jana Zahradníčka a doba 50. let minulého století ze tří různých úhlů pohledu,“ přiblížila Ivana Jelínková, manažerka strategie kultury a cestovního ruchu městského odboru školství kultury a tělovýchovy.

Tisková zpráva | Foto Magistrát města Jihlavy

Štítky kultura, projekt, studenti, praxe, vzdělání, Jihlava, Rudolf Chloupek, Jan Zahradníček

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Jihlava podpoří vzdělávání kulturou. Sedm vybraných projektů poputuje do škol | Kultura | Zprávy | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.