Počasí dnes14 °C, zítra16 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

O víkendu se vánočně nalaďte s Jakubem Smolíkem. Přijede i Jackson, Presley a Mercury

V neděli zapálením třetí svíčky na adventním věnci zahájíme už třetí adventní týden. Přípravy na Štědrý den jsou tedy v plném proudu. Mezi pečením cukroví, úklidem a sháněním dárků pro své blízké si určitě najděte čas na nějakou kulturní, třeba i ne úplně vánoční, akci. Opět je na Vysočině z čeho vybírat.

Vánoční Jakub Smolík v Jihlavě

To, že se blíží Vánoce, přijede v tradičním čase připomenout všem svým fanouškům zpěvák Jakub Smolík. Jeho koncert odstartuje již dnes v 19 hodin v divadelním sále jihlavského Domu kultury a odborů. Za zakoupení vstupenky dají fanoušci 330 korun.

Nezahálí se ani v Horáckém divadle

Herci z hlavní jihlavské divadelní scény si na víkend připravili opět hned několik představení. Dnes se na Malé scéně hraje Nejstarší řemeslo, začátek je stanoven na 19.30. V sobotu se můžete těšit na Splašené nůžky, a to na Velké scéně od 19 hodin.

Tapíry i otevření nového pavilonu nabídne zoo v Jihlavě

Zajímavé dopoledne nejen pro děti chystá na dnešek jihlavská zoologická zahrada. Na 11. hodinu si připravila komentované krmení ve výběhu tapírů. Chybět určitě nebude čerstvě pokřtěný sameček Ferda (o jeho křtinách si můžete přečíst zde). Zajímavým programem bude jihlavská zoo pokračovat i v sobotu. Od 14 hodin se zde bude slavnostně otevírat tropický pavilon (o jeho stavbě více informací zde).

Vánoční trhy v Jihlavě na dvou místech

Dnes úderem osmé ranní můžete nakoupit zboží s vánoční tematikou na tradičních vánočních trzích, konaných na jihlavském Masarykově náměstí. Prodávat se zde bude celkem v 36 dřevěných stáncích. Otevřeno bude každý den do 18 hodin, posledním dnem pro nakupování bude 23. prosinec. Vánoční jarmark se bude konat tuto sobotu i na největším jihlavském sídlišti – na Březinkách, v areálu nákupního centra. Stánky se zde otevřou od 9 hodin. Zavřou se večer.

Bluegrassová Druhá tráva zavítá do Kuroslep

Na Druhou trávu vyrazte v sobotu do obce Kuroslepy na Třebíčsku. Od 19 hodin je zde připraven jejich bluegrassový koncert. Kapela Druhá tráva, hrající v češtině i angličtině, byla založena už v roce 1991. Vstupenka vyjde na 249 korun.

Králové hudby zahrají v Havlíčkově Brodě

Kulturní dům Ostrov v Havlíčkově Brodě na sobotní 20.hodinu nachystal Noc králů, na které zahrají Michael Jackson, Freddie Mercury a Elvis Presley. To vše samozřejmě v revivalovém provedení. Po koncertech bude následovat retro párty s DJ. Vstupenka vyjde v předprodeji na 120 korun, na místě pak na 160 korun.

Jeden z prvních plesů v Pelhřimově

Pro ty, kteří mají rádi tanec, je v Pelhřimově, v kulturním domě Máj, v sobotu připraven Ples tanečníků. První tóny se rozezní ve 20 hodin. Večer je určený nejen absolventům tanečních kurzů Taneční školy Talent. Vstupné činí 150 korun.

Na Slavnost světla se zastavte do Žďáru

V poutním kostele Jana Nepomuckého na Zelené hoře ve Žďáru nad Sázavou se bude v sobotu, v předvečer svátku svaté Lucie, od 16.30 hodin konat Slavnost světla. Zahájí ji mše svatá a od 17.30 bude pokračovat světelným průvodem v ambitech.

Blešák v jihlavském Diodu

Knihy, kazety, šperky, drobný nábytek, nádobí, porcelán – to vše si můžete nakoupit v neděli na „blešáku“ v jihlavském Diodu. Prodej zboží začíná ve 14 hodin, otevřeno bude do 17 hodin.

Do třebíčské synagogy v neděli na chanuku

V 10 hodin začíná v neděli v třebíčské Zadní synagoze program oslavující chanuku – tradiční židovský svátek, který trvá osm dní. Mimo jiné budou na programu židovské písně či debata s rabínem Štěpánem Menaše Klimentem.

Vánoční loutkové divadlo v Bystřici

Na závěr nesmíme zapomenout na děti. Kavárna Franqueza na Masarykově náměstí v Bystřici nad Pernštejnem chystá na neděli loutkové divadlo Vánoční hra. Hrají Tomáš a Tereza Machkovi, začátek je v 10.30. Vstupné je dobrovolné.

Foto Dům kultury Žďár nad Sázavou

Štítky Jakub Smolík, Michael Jackson, Elvis Presley, Freddie Mercury, koncert, kulturní dům, vstupenka, Štědrý den, Kraj Vysočina, Jihlava, tráva, Vánoce

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

O víkendu se vánočně nalaďte s Jakubem Smolíkem. Přijede i Jackson, Presley a Mercury | Kultura | Zprávy | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.