Počasí dnes13 °C, zítra14 °C
Úterý 7. května 2024  |  Svátek má Stanislav
Bez reklam

Na letošní ročník knižního veletrh do Havlíčkova Brodu míří rekordních 179 nakladatelů

Letošního 27. ročníku Podzimního knižního veletrhu v Havlíčkově Brodě se zúčastní rekordních 179 nakladatelů. Veletrh se uskuteční 20. a 21. října. Řada vystavovatelů se na veletrh pravidelně vrací, ale každý rok přibývají nová zajímavá nakladatelství a projekty. Součástí doprovodného programu budou tradičně besedy s autory, autorská čtení, představení knižních novinek, přednášky a výstavy.

„Letošní motto veletrhu Literatura nebo život zachycuje trend rostoucího zájmu o literaturu faktu a jejího prolínání s beletrií,“ uvedla ředitelka veletrhu, spisovatelka a nakladatelka Markéta Hejkalová. Tématu se bude věnovat řada doprovodných programů. Karel Pacner například představí knihu Tajný závod o Měsíc, Michal Kamp bude hovořit o knize Konec 2. světové války na Havlíčkobrodsku, Aleš Palán povede besedu o své publikaci Ratajský les.

K prozaikům a básníkům, kteří patří k zavedeným osobnostem veletrhu, jako je například Jáchym Topol, Michal Viewegh či Petra Hůlová, letos podle Hejkalové přibude řada nových tváří. Návštěvníci se potkají mimo jiné s Václavem Kahudou, Richardem Ermlem, Arnoštem Vašíčkem nebo Bohdanem Chlíbcem.

Překladovou literaturu bude reprezentovat americký spisovatel Robert Fulghum, polská básnířka a diplomatka Marzena Ewa Krajewska, slovenský autor Luboš Jurík nebo česko-francouzský autor Ladislav Maria Wagner.  Výstava v Galerii výtvarných umění představí česko-americkou ilustrátorku Annu Vojtěchovou.

Kraj Vysočina, Město Havlíčkův Brod a Tiskárny Havlíčkův Brod předají ceny za nejkrásnější knihy veletrhu, Česká astronomická společnost udělí cenu Littera Astronomica za literární popularizaci astronomie.

Autoři | Foto Facebook: Podzimní knižní veletrh Havlíčkův Brod

Štítky knižní veletrh, Havlíčkův Brod, knihy, besedy, spisovatelé, veletrh, kniha, Markéta Hejkalová, druhá světová válka, Karel Pacner, Michal Kemp, výstava, přednáška, Aleš Palán, představení

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Na letošní ročník knižního veletrh do Havlíčkova Brodu míří rekordních 179 nakladatelů | Kultura | Zprávy | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.