Počasí dnes14 °C, zítra16 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Horácké divadlo uvede v české premiéře hru Současně. Hrát v ní bude pouze Lukáš Matěj

Horácké divadlo v Jihlavě připravuje na malé scéně premiéru hry ruského spisovatele, herce a dramatika Jevgenie Griškovce s názvem Současně. Jako režisér se poprvé představí ředitel divadla Ondrej Remiáš, který svěřil jedinou roli Lukáši Matějovi. Text bude v Horáckém divadle inscenován poprvé v České republice.

Podle Remiáše vzniká inscenace netradičně nad rámec dramaturgického plánu současné sezóny. „Griškovec je v současnosti v Rusku jedním z nejpopulárnějších herců a dramatiků, proto mě překvapilo, že na profesionální scéně uvedeme tuto hru jako českou premiéru,“ řekl ČTK režisér.

Současně je podle mluvčí divadla Mirky Kvíčalové ironickým monodramatem o relativitě našich představ a podivném souběhu věcí, postojů, pocitů a úsudků. Vyprávění je dokresleno humorem a ironií nad prostými každodenními životními okamžiky běžného člověka.

Inscenace vychází z překladu Vlasty Smolákové, hudbu složil Martin Krajčír.  Scéna a kostýmy jsou podle mluvčí kolektivním dílem. Horácké divadlo uvede premiéru hry Současně na své malé scéně ve středu 3. května od 19:30.

Autoři | Foto Facebook: Horácké divadlo

Štítky divadlo, premiéra, Česko, Jihlava, Rusko, herec, režisér

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Horácké divadlo uvede v české premiéře hru Současně. Hrát v ní bude pouze Lukáš Matěj | Kultura | Zprávy | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.