Počasí dnes14 °C, zítra16 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Mezinárodní hudební festival Petra Dvorského zakončí Suchý s Molavcovou a orchestr divadla Semafor

Koncertem Jiřího Suchého a Jitky Molavcové vyvrcholí ve čtvrtek letošní 18. ročník Mezinárodního hudebního festivalu Petra Dvorského v Jaroměřicích nad Rokytnou. Koncert se uskuteční na nádvoří zámku ve Valči na Třebíčsku. Oba protagonisty doprovodí orchestr divadla Semafor pod vedení Jiřího J. N. Svobody.

„Návštěvníci se mohou těšit na známé písničky Jiřího Suchého a Jiřího Šlitra,“ říká manažer festivalu Jaroslav Kocourek. Původně mělo festival zakončit v sobotu provedení Beethovenovy Symfonie číslo 9 d-moll s Ódou na radost v podání kvarteta sólistů Českého filharmonického sboru Brno, orchestru Czech Virtuosi a dirigenta Jakuba Kleckera. Festival však nedostal grant ministerstva kultury, takže musel být ekonomicky nejnáročnější projekt zrušen.

Koncerty Dvorského festivalu letos podle Kucurka navštívilo přibližně 4 600 diváků. Zájem podle Kocurka zhruba odpovídá kapacitním možnostem festivalových koncertních míst. Festivalové koncerty se letos odehrály tradičně v zámeckém parku a v chrámu sv. Markéty v Jaroměřicích nad Rokytnou, na zámku ve Valči a v pivovaru v Dalešicích. Novým koncertním místem se letos stal pozdně barokní zámek v Dukovanech.

Příští 19. ročník zahájí opět někteří z laureátů světové operní soutěže Plácida Dominga Operalia. Zahajovací koncert by se měl uskutečnit v zámeckém parku v Jaroměřicích nad Rokytnou v sobotu 5. srpna 2017.

Foto www.operaplus.cz | Zdroj ČTK

Štítky Jiří Suchý, orchestr, Jitka Molavcová, Petr Dvorský, Divadlo Semafor, divadlo, hudební festival, festival, zámek, Jaroměřice nad Rokytnou, Valča, okres Třebíč

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Mezinárodní hudební festival Petra Dvorského zakončí Suchý s Molavcovou a orchestr divadla Semafor | Kultura | Zprávy | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.