Počasí dnes6 °C, zítra8 °C
Středa 24. dubna 2024  |  Svátek má Jiří
Bez reklam

Jedná se o PR článek. Více info k PR článkům můžete najít ZDE.

Tři desítky koncertů během čtvrt roku. Jižní Block chce z Budějc udělat kulturní středobod

PR článek

„Budějce si zaslouží víc, proto přicházíme s něčím, co tu chybí.“ Jakub Majerik, Lukáš Jelínek a Pavel Knietel hodlají do krajské metropole dovézt velká jména nejen české hudební scény. Zhruba tři desítky koncertů během tří měsíců chtějí společně uspořádat v Lannově loděnici. Právě vznikající festivalový areál pojmenovali Jižní Block a netají se poměrně velkolepými plány.

„Chtěl jsem přinést nějaký svěží vítr na jih Čech. Když se na to podíváte, tak objektivně je tu jen jedna větší akce a to Mighty Sounds. Jinak nikdo moc nevyužívá toho potenciálu, co jižní Čechy mají. Na velké akce se jezdí do Prahy a to bychom chtěli změnit,“ říká Jakub Majerik a dodává, že na projekt Jižní Block sbírá víceméně jen pozitivní reakce. To i díky ceně vstupenek.

„Chceme, aby se mohl přijít bavit každý, proto jsme cenu vstupenek nastavili nejníž, jak to jde. Nejdražší vstup jsme nastavili na Kontrafakt, ale ve srovnání s jinými akcemi je 600 korun za vstupenku na místě na takový koncert pořád bezkonkurenční. Kapacita areálu je až 2500 osob. Podle momentálních pravidel spojených s covidem můžeme ale pustit na koncert jen tisíc lidí,“ dodává Majerik.

Jižní block otevře už ve středu koncert Prago Union. Během léta do loděnice zavítají také jména jako Cashanova Bulhar, Sebastian s Atmo Music, Majk Spirit, Smack, Hugo Toxx, PSH nebo zmíněný Kontrafakt. „Ta jednání nebyla vždycky úplně jednoduchá, ale nakonec se nám podařilo dát dohromady zajímavý program na celé léto,“ doplňuje Lukáš Jelínek.

Samotný festivalový areál měl původně vzniknout v centru města. Z toho nakonec sešlo a organizační tým musel hledat náhradu. „Začátkem roku jsme pod pokličkou začali všechno plánovat. V té době byla ještě přísná koronavirová opatření a hodně lidí si klepalo na čelo. Původně bylo v plánu pořádat vše na parkovišti u Besedy. To ale neklaplo a tak jsme narychlo museli hledat nějaké nové místo. V ten moment jsme už měli většinu kapel domluvených a tak jsme byli hodně tlačeni časem. Skrze kontakty jsme se dostali až k Lannově loděnici a nakonec je to podle nás ještě lepší místo, kam dostaneme víc věcí pro lidi. Je to vlastně festivalový areál se vším všudy. Proto taky vysvětlujeme, že naše akce nejsou jen pomyslnými koncerty, ale spíš takovým festivalem. Návštěvníci můžou přijít už odpoledne a strávit v areálu několik hodin,“ vysvětluje Majerik.

Třemi desítkami koncertů, které jsou naplánovány na nadcházející tři měsíce, to podle Mejerika nekončí. „Jakmile se ochladí a situace tomu dá, budeme pokračovat ve vnitřních prostorách, které budou na letní scénu plynule navazovat,“ uzavírá Pavel Knietel. Kompletní program Jižního Blocku je aktualizován zde.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Jižní Block

Štítky České Budějovice, kultura, hudba, Jižní Block, koncert, vstupenka, Česko, Praha, Cashanova Bulhar, Jihočeský kraj, Prago Union

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Tři desítky koncertů během čtvrt roku. Jižní Block chce z Budějc udělat kulturní středobod | Kultura | Zprávy | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.