Počasí dnes7 °C, zítra4 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Jedná se o PR článek. Více info k PR článkům můžete najít ZDE.

Divadlo DIOD vysílá již tento pátek večer nové vydání projektu PechaKucha Night

PR článek

PechaKucha Night Jihlava vol. 19 se bude vysílat v pátek 29. ledna 2021 ve 20:20 opět v netradičním online formátu. Tentokrát na téma aktivní občanství.

Původ tohoto zajímavého projektu sahá až do Japonska, kde ho vymysleli architekti Astrid Kleinová a Mark Dytham z tokijského architektonického studia Klein-Dytham Architecture. PechaKucha Night (což je japonsko-anglický název, který v překladu znamená „Noc povídání či tlachů“) je výjimečnou příležitostí pro setkávání architektů, designérů, grafiků, výtvarných umělců, teoretiků a techniků a vzájemnou výměnu zkušeností a informací o novinkách v oboru.

V jihlavské verzi pak dostávají prostor třeba místní pekaři a perníkářky a další netypické profese, protože každé vydání má své speciální téma.

Smyslem projektu PechaKucha je, aby prezentace byly co nejhutnější, aby si dokázaly udržet pozornost posluchačů. Během jednoho večera tak má každý z přednášejících 6 minut a 40 sekund, během nichž může předvést 20 obrázků, přičemž každý z nich může komentovat po dobu 20 sekund. Za jeden večer se obvykle vystřídá 8 až 10 prezentujících.

A co nabídnou hosté 19. vydání PechaKucha Night Jihlava? Mezi prezentujícími se objeví herec Petr Vaněk, který je zakladatelem mnoha zajímavých projektů jako je např. Zkoleduj se nebo Surikati z. s. Představí se pražská nezisková organizace Skate World Better, která staví skateparky v chudých částech světa. A těšit se také můžete třeba na autory projektu Platforma Humpolec.

Žijeme v době, kdy se lidé často ve svém volném čase pouštějí do projektů, které slouží nám všem. Možná o nich nevíte, nebo se vám zdá, že je toho aktivismu všude kolem až moc. Prostě další porce inspirativních lidí nejen z Jihlavy ve vašem oblíbeném formátu a už podruhé pouze u vás doma na vašich přijímačích.

Vstupenky lze zakoupit online přímo na webových stránkách divadla www.diod.cz v sekci program prostřednictvím portálu www.goout.cz. Pořad si můžete zakoupit během celého týdne, kdy od pátku najdete link přímo na vstupence. Můžete si jím tak zpříjemnit jakýkoliv z nadcházejících dlouhých zimních večerů. Vysílá se na YouTube kanále DIOD Jihlava.

Vstupenky jsou rozděleny do dvou kategorií a je pouze na vás, kterou částkou divadlo DIOD a projekt PechaKucha Night Jihlava podpoříte.

Pro aktuální informace sledujte sociální sítě divadla DIOD - www.facebook.com/diod.cz a www.instagram.com/diod.cz.

Ohodnoť článek

Štítky DIOD, Jihlava, PechKucha Night, projekt, divadlo, vstupenka, Astrid Klein, Japonsko, Petr Vaněk

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Divadlo DIOD vysílá již tento pátek večer nové vydání projektu PechaKucha Night | Kultura | Zprávy | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.