Počasí dnes23 °C, zítra21 °C
Pondělí 29. dubna 2024  |  Svátek má Robert
Bez reklam

Smrtelná nehoda u Náměště: Řidič osobáku při odbočování vlevo motorkáře asi přehlédl

Policisté postoupili ve vyšetřování tragické dopravní nehody, která se stala v pondělí 25. února před třináctou hodinou. Zemřel při ní motorkář, kterému se stal osudným střet s osobním autem. Místo bylo pro řidiče po nehodě zcela neprůjezdné.

Dopravní nehoda se stala na silnici I/23 mezi obcemi Studenec a Vladislav na Třebíčsku.

„Na místo byly vyslány všechny složky integrovaného záchranného systému. V místě se střetlo osobní vozidlo s motocyklem.  Dvaačtyřicetiletý řidič vozidla VW Caddy projížděl po silnici ve směru jízdy od obce Náměště nad Oslavou k obci Vladislav. Při odbočování vlevo na účelovou komunikaci vedoucí k tamní restauraci zřejmě přehlédl motocykl, který jel v opačném směru jízdy. Došlo ke střetu vozidla a motocyklu. Jednatřicetiletý řidič motocyklu utrpěl při dopravní nehodě zranění neslučitelná se životem, kterým na místě podlehl,“ popisuje Dana Čírtková, mluvčí policistů.

Dvaačtyřicetiletý řidič osobního auta se lehce zranil, byl ošetřen na místě a převezen do nemocnice. Jak uvedla Dana Čírtková, po dopravní nehodě začalo vozidlo VW Caddy i motorka hořet.

PSALI JSME: Motorkář nepřežil střet s osobním autem, na místě podlehl zranění. Silnice je zcela uzavřená 

Policisté provedli na místě dopravní nehody u řidiče osobního auta dechovou zkoušku s negativním výsledkem.

„Místo dopravní nehody zůstalo po nehodě neprůjezdné a policisté odkláněli provoz na komunikace nižších tříd v okolí. Na místo nehody vyjel k jejímu zadokumentování a šetření okolností střetu kompletní výjezd služby kriminální policie a vyšetřování z územního odboru Třebíč.  Na místě dopravní nehody byl přítomen soudní znalec z oboru dopravy. Obě vozidla byla zajištěna pro potřeby znaleckého zkoumání. Při dopravní nehodě vznikla hmotná škoda v celkové výši přesahující částku 515 tisíc korun. Případ tragické dopravní nehody si k dalšímu prověřování převzali kriminalisté z odboru obecné kriminality,“ doplnila Čírtková.

V letošním roce se jedná v Kraji Vysočina o první dopravní nehodu, při které zemřel motorkář.

Foto HZS Kraje Vysočina

Štítky úmrtí, nehoda, motorka, policie, I/23, vyšetřování, dopravní nehoda, automobil, Náměšť nad Oslavou, motocykl, Volkswagen Caddy, okres Třebíč, Studenec

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Smrtelná nehoda u Náměště: Řidič osobáku při odbočování vlevo motorkáře asi přehlédl | Krimi | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.