Počasí dnes16 °C, zítra19 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Hotovo. ŘSD dokončilo opravy mostů na I/38 v Jihlavě, stály 140 milionů korun

V Jihlavě stavbaři dokončili dvouleté opravy mostů, po nichž vede hlavní tah číslo 38 sloužící i jako přivaděč k dálnici D1. Státní Ředitelství silnic a dálnic (ŘSD) za ně zaplatí 140,5 milionu korun bez daně, sdělil jeho mluvčí Jan Studecký. Dělníci ještě v tomto úseku upravují svodidla. Bez dopravních omezení by měl být od příštího týdne.

Čtyři mohutné mostní konstrukce, které překlenují ulici Romana Havelky a řeku Jihlavu, opravovali dělníci od loňského jara. Auta tam projížděla sníženou rychlostí v obou směrech v jednom jízdním pásu.

Mosty jsou v součtu dlouhé okolo 200 metrů, jejich opravu s výměnou nosné konstrukce podle mluvčího ŘSD zajišťovaly firmy Mados MT, Chládek a Tintěra a Swietelsky. Stavbaři zároveň připravili odbočovací pruh pro chystaný nový sjezd k ulici Romana Havelky, kde je zóna s obchody a akvapark. Podle dřívějších informací stavbu sjezdu připravuje město.

Omezení a uzavírek ubývá před zimou na silnicích i jinde v kraji. Od čtvrtečního večera je znovu průjezdný most na krajské silnici II. třídy v Třebíči, který je u nemocnice. Most byl v havarijním stavu, kvůli přestavbě byl uzavřený od května. Kraj tato akce stála 57 milionů korun, opravy navazujících ramp na silnici I. třídy a protihlukových stěn hradilo ŘSD.

Kraj Vysočina bude řadu mostů na svých silnicích II. a III. třídy opravovat i příští rok. Podle krajského webu mezi nimi budou i most na silnici II/602 u Dvorců poblíž Jihlavy, mosty ve Zvěrkovicích a v Jaroměřicích nad Rokytnou na Třebíčsku nebo most v Bohdalově na Žďársku.

Autoři | Foto Lenka Dvořáková

Štítky stavba, silnice, most, přivaděč, ŘSD, Jihlava, Ředitelství silnic a dálnic, oprava, Roman Havelka, Dálnice D1, Chládek a Tintěra, Pardubice a.s.

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Hotovo. ŘSD dokončilo opravy mostů na I/38 v Jihlavě, stály 140 milionů korun | Doprava | Zprávy | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.