Počasí dnes8 °C, zítra12 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Zastávka P+R Žižkova bude od pondělí sloužit veřejnosti. Zastavovat zde budou vozy linky číslo 3

Od pondělí 28. října začne sloužit nová zastávka P+R Žižkova na lince 3. Zastávka zajistí lepší obslužnost ústředního hřbitova, zadního vchodu do nemocnice, podniků na výpadovce na Pelhřimov a v budoucnu bude sloužit i jako přestupní uzel mezi parkovištěm a přestupem na MHD.

Zastávka se nachází na Žižkově ulici poblíž parkoviště P+R, jež se nyní buduje. Zastávka bude na trase autobusové linky 3, která začíná na Horním Kosově a přes centrum města vede k do průmyslové zóny.

Mnohé cestující určitě potěší to, že bude osazena jízdenkovým automatem a lidé budou moci platit bezkontaktně, tedy platební kartou. Na pořízení dvou automatů dostal Dopravní podnik města Jihlavy dotaci 800 tisíc korun. Rozhodli o tom zastupitelé na svém červnovém zasedání.

PSALI JSME: ANKETA: Jihlava bude mít již brzy novou zastávku. Její název P+R Žižkova lidé kritizují

Jak jsme zmínili, na výpadovce na Pelhřimov v blízkosti čerpací stanice ONO se po několik týdnů intenzivně pracuje na stavbě na parkoviště P+R (Park and Ride neboli zaparkuj a jeď). Práce jsou rozdělené do dvou etap, přičemž první z nich by měla skončit už za pár dní.

Druhá etapa včetně výstavby světelné křižovatky a třeba i nových chodníků by podle původních informací měla finišovat nejpozději na konci května 2020, velmi reálné je se však jeví i její dřívější dokončení. 

Foto Facebook / Jihlavský MHD | Zdroj Facebook / Jihlavský MHD

Štítky Jihlava, městská hromadná doprava, P+R Žižkova, zastávka, Pelhřimov

Zastávka P+R Žižkova bude od pondělí sloužit veřejnosti. Zastavovat zde budou vozy linky číslo 3 | Doprava | Zprávy | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.