Počasí dnes8 °C, zítra12 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

FOTO: Cestujícím v Jihlavě slouží nový dopravní terminál. Nabízí toalety, automat i cykloboxy

Během dnešního dopoledne byl slavnostně uveden do provozu nový dopravní terminál, a to ve Starých Horách v ulici Na Dolech. Jeho výstavba probíhala od letošního února. Objekt nabízí zázemí cestujícím i řidičům.

Nový přestupní uzel bude mít regionální význam mezi osobní vlakovou, veřejnou linkovou a městskou hromadnou dopravou. Nový terminál obsahuje zastávky pro zmíněné druhy veřejné hromadné dopravy a navíc zajišťuje jejich adekvátní  návaznost na cyklistickou a pěší dopravu.

„Dopravní terminál ve Starých Horách by se měl stát malým bratrem pro plánovaný mnohem větší Centrální dopravní terminál. A to jak z hlediska užitnosti, tak z hlediska spolupráce na výstavbě, během které se do práce zapojila i Správa železniční dopravní cesty, a to ve formě výškové úpravy nástupiště vlakové zastávky,“ uvedl náměstek pro oblast rozvoje města Petr Laštovička.

Součástí terminálu je točna MHD s konečnou zastávkou, původní výstupní a nástupní zastávka pro veřejnou linkovou dopravu. Cestujícím bude sloužit čekárna a také vlaková zastávka.

Jihlava má nový dopravní terminál Na Dolech

Pátek, 25. října 2019, 14:04

Jihlava má nový dopravní terminál Na Dolech
Jihlava má nový dopravní terminál Na Dolech

Čekárna lidem nabízí elektronický informační systém a nezbytný mobiliář, k tomu navíc sociální zařízení. Zázemí zde najdou také řidiči, těm je k dispozici sociální zařízení a brzy přibude také funkční kuchyňka.  

U budovy terminálu jsou pak kromě jízdenkového automatu MHD k dispozici také cyklostojany a cykloboxy.

Podle slov Petra Laštovičky novou budovu dostane do své správy jihlavský dopravní podnik (DPMJ). „Tento terminál nabídne našim cestujícím nadstandardní podmínky,“ pochvaloval si při dnešním slavnostním otevření Radim Rovner, ředitel DPMJ.

Tento projekt byl spolufinancován ze strukturálních fondů Evropské Unie v rámci Integrovaného regionálního operačního programu, a to prostřednictvím Integrovaného plánu rozvoje území Jihlavské sídelní aglomerace. Dotace na více než osmi milionovou investici by měla dosáhnout necelých sedmi milionů korun. Zhotovitelem stavby byla společnost SATES Čechy s. r. o.

Foto Lenka Dvořáková

Štítky terminál, Na Dolech, doprava, MHD, vlak, Jihlava, Stará hora, městská hromadná doprava, Správa železniční dopravní cesty, Evropská unie, Česko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

FOTO: Cestujícím v Jihlavě slouží nový dopravní terminál. Nabízí toalety, automat i cykloboxy | Doprava | Zprávy | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.