Počasí dnes12 °C, zítra15 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

ŘSD začíná stavět obchvat Osové Bítýšky na Žďársku. Vyjde na 214 milionů korun bez DPH

Ředitelství silnic a dálnic (ŘSD) zahájilo stavbu silničního obchvatu obce Osová Bítýška na Žďársku. Dosud obcí prochází hlavní tah číslo 37 mezi Žďárem nad Sázavou a Velkou Bíteší. Za postavení 2,8 kilometru nové silnice ředitelství firmě Imos Brno zaplatí 214,4 milionu korun bez daně. Obchvat by měl začít sloužit v září 2021. Vyplývá to z tiskové zprávy ŘSD.

Obchvat se vyhne zástavbě této obce s 900 obyvateli. „Trasa byla navržena i s ohledem na plánovanou dráhu vysokorychlostní železniční trati," uvedl Radek Mátl pověřený řízením ŘSD. Podle údajů na webu ŘSD je součástí stavby i most a protihlukové stěny měřící celkem 470 metrů. Poslední pozemky potřebné pro obchvat získalo státní ředitelství vyvlastněním. Zhotovitele stavby vybralo z osmi nabídek.

Na I/37 procházející Žďárskem dokončilo ŘSD v minulém roce obchvat obce Sklené nad Oslavou. Dva kilometry nové silnice stály 114 milionů korun bez daně, postavila je firma firma OHL ŽS.

Na hlavních tazích procházejících Vysočinou teď stavbaři pracují také na obchvatu obce Kámen na Pelhřimovsku. Bude měřit 2,4 kilometru a stane se součástí tahu číslo 19 mezi Pelhřimovem a jihočeským Táborem. Auta by měla po novém obchvatu obce Kámen začít jezdit na začátku roku 2020 a v létě stejného roku by měla být celá investice dokončena. Stát bude 155 milionů korun bez daně.

V Česku teď ŘSD uskutečňuje na silnicích I. třídy 63 kilometrů staveb, jde většinou o obchvaty.

Autoři | Foto Drbna

Štítky stavba, silnice, ŘSD, obchvat, Osová Bítýška, Ředitelství silnic a dálnic, okres Žďár nad Sázavou, daň, IMOS Brno, a.s., Žďár nad Sázavou, Velká Bíteš, Radek Mátl, OHL ŽS

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

ŘSD začíná stavět obchvat Osové Bítýšky na Žďársku. Vyjde na 214 milionů korun bez DPH | Doprava | Zprávy | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.