Počasí dnes9 °C, zítra8 °C
Úterý 16. dubna 2024  |  Svátek má Irena
Bez reklam

Po dálničním mostě u Velkého Meziříčí se bude v pondělí a úterý jezdit jen dvěma pruhy

Provoz na dálničním mostě Vysočina u Velkého Meziříčí na Žďársku bude od noci omezený jen na jeden jízdní pruh každým směrem. Prozatím jsou průjezdné tři pruhy. Důvodem je změna dopravního značení na mostě, který se v rámci modernizace dálnice D1 rozšiřuje. Od úterý už by řidiči měli mít k dispozici dva jízdní pruhy každým směrem.

„Předpokládám, že okolo půlnoci se začne pracovat na změně dopravního režimu. Končíme práce, které to omezovaly na dva plus jeden jízdní pruh. Nicméně uvedení do finální fáze nám bude trvat 20 až 30 hodin,“ řekl mluvčí Ředitelství silnic a dálnic Jan Rýdl. V pondělí bude provoz na mostě jen dvěma pruhy. „A v úterý, předpokládám, že v nějakém brzkém dopoledni, se pojede dva plus dva pruhy,“ dodal.

Most, který se na 144. kilometru D1 klene přes údolí řeky Oslavy, je nejvyšším mostem na dálnici. Je dlouhý 425 metrů, vysoký 77,5 metru a široký 29,5 metru. Jde vlastně o dva souběžné ocelové mosty, jeden pro každý směr dálnice. V době svářecích prací na jednom z mostů musela být doprava svedena na most druhý, aby vibrace z dopravy nebránily kvalitně provedenému svařování.

Dopravní omezení, při kterém se jezdí dvěma pruhy v jednom směru a jedním pruhem ve směru opačném, začalo platit na konci června. Od té doby stáli řidiči u mostu pravidelně v kolonách. Doprava byla svedena jen na polovinu mostu do pruhu směřujícího na Prahu.

Po modernizaci bude mít most zesílenou hlavní nosnou konstrukci a bude v každém směru o 75 centimetrů širší.

Úsek dálnice mezi exity 141 a 146 u Velkého Meziříčí opravuje firma Metrostav. Práce má dokončit do dubna 2021. Náklady jsou 1,58 miliardy Kč bez daně.

 

Autoři | Foto mapio.net

Štítky ČR, stavby, silnice, D1, Žďársko, Velké Meziříčí, dálnice, Dálnice D1, Kraj Vysočina, okres Žďár nad Sázavou, Ředitelství silnic a dálnic, Metrostav, Praha, Oslava

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Po dálničním mostě u Velkého Meziříčí se bude v pondělí a úterý jezdit jen dvěma pruhy | Doprava | Zprávy | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.