Počasí dnes6 °C, zítra5 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Na vjezdu do Havlíčkova Brodu od Jihlavy se tvoří dlouhé kolony, policie žádá o včasné dokončení oprav

Kdo v posledních dvou měsících cestoval v odpolední špičce z Jihlavy do Havlíčkova Brodu, musel se obrnit velkou trpělivostí. Oprava Lidické ulice si totiž vyžádala opatření, která vedla ke vzniku kolon a dalším problémům v dopravě. Kritickou situaci si uvědomují i policisté, kteří žádají zodpovědné subjekty o včasné dokončení stavebních prací a obnovení plynulosti dopravního provozu.

Lidická ulice se nachází na vjezdu do Havlíčkova Brodu od Jihlavy. Od začátku března zde probíhá oprava, která si vyžádala úpravu dopravního značení. V reálu to znamenalo vytvoření odbočovacího pruhu pro odbočení vlevo k obchodnímu domu, s čímž nutně souviselo zkrácení levého řadícího jízdního pruhu před světelnou křižovatkou ve směru od Jihlavy.

Toto opatření má však za následek významné dopravní komplikace, zejména v odpolední dopravní špičce. „Přechodné dopravní značení má negativní vliv na plynulost dopravy ve směru od Jihlavy. Se značným podílem kamionové dopravy dochází ke vzdutí dopravy před světelnou křižovatkou, a tím ke vzniku dlouhých kolon vozidel a problémů v dopravě,“ uvádí Dana Čírtková, mluvčí krajských policistů.   

Z výše uvedeného vyhodnocení policie požaduje neprodleně odstranit dočasně instalované dopravní značení a uvést dopravní značení do původního stavu, a to nejpozději v termínu do 4. května, kdy mají být opravy v Lidické ulici oficiálně ukončeny. Toto sdělení a výzva byly zaslány příslušnému správnímu úřadu, kterým je Odbor dopravy a silničního hospodářství Krajského úřadu Kraje Vysočina, a vlastníku komunikace I/38, kterým je ŘSD ČR Správa Jihlava.

Foto Dalibor Mašek | Zdroj Policie ČR

Štítky Havlíčkův Brod, oprava, kolony, Jihlava, doprava, dopravní značka, Ředitelství silnic a dálnic

Na vjezdu do Havlíčkova Brodu od Jihlavy se tvoří dlouhé kolony, policie žádá o včasné dokončení oprav | Doprava | Zprávy | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.