Počasí dnes22 °C, zítra19 °C
Úterý 30. dubna 2024  |  Svátek má Blahoslav
Bez reklam

Opravy na dálnici D1: Kvůli posunování svodidel se tvoří kolony v obou směrech

Dnes ráno začaly na dálnici D1 na úseku mezi Humpolcem na 90. kilometru a Větrným Jeníkovem na 104. kilometru avizované práce na rozšíření dálnice pro provoz. Řidiči musejí počítat s omezením v obou směrech, kvůli posunování středových svodidel bude provoz na dálnici postupně stahovaný do jednoho jízdního pruhu.

Opravy na D1 neskončily před zimou tak, jak měly, a auta tímto úsekem pořád v obou směrech projíždějí dvěma zúženými pruhy. Pokud práce na rozšíření pruhů neskončí ve čtvrtek, budou s ohledem na očekávaný vyšší provoz před svátky od pátku přerušeny, uvedl mluvčí ŘSD Jan Rýdl. Technika by se pak podle něj na D1 měla vrátit 27. prosince. Po odchodu původního stavebního sdružení bude práce pro ŘSD zajišťovat jiná firma.

Opravy dálnice mezi Humpolcem a Větrným Jeníkovem dělalo sdružení tvořené českou firmou Geosan Group, italskou Toto Costruzioni Generali a kazašskou SP Sine Midas Stroy. Doprava na této části D1 minulý týden kolabovala kvůli hustému sněžení. ŘSD v pondělí informovalo o tom, že kvůli zpoždění prací ukončí se stavebními firmami smlouvu a vybere jiného dodavatele. Společnost Geosan v tiskovém prohlášení v úterý uvedla, že sdružení od smlouvy odstoupí a práce na D1 ukončí.

„Aktuálně kolona měří ve směru na Brno 4,5 kilometru a na Prahu 5 kilometrů,“ uvedla dnes v 9 hodin Dana Čírtková, policejní mluvčí.

Autoři | Foto Policie ČR

Štítky dálnice, D1, oprava, svodidla, kolona, Dálnice D1, Humpolec, Větrný Jeníkov, Ředitelství silnic a dálnic, Geosan Group, Generali Česká pojišťovna, BC Kolín, Praha, Brno

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Opravy na dálnici D1: Kvůli posunování svodidel se tvoří kolony v obou směrech | Doprava | Zprávy | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.