Počasí dnes13 °C, zítra10 °C
Sobota 28. září 2024  |  Svátek má Václav
Bez reklam

MHD se upraví řády, změny budou na linkách do Hybrálce, Hosova a Hruškových Dvorů

Od začátku školního roku dojde ke změnám v provozu některých linek jihlavské městské hromadné dopravy. Od 3. září dojde k navýšení spojů u linky číslo 8, která zajišťuje dopravní obsluhu Starých hor a Hybrálce, linka číslo 4 bude kvůli bezpečnosti školáků jezdit přes zastávku Pod Jánským kopečkem a od 1. října bude zrušena linka číslo 9 do Hosova.

„Dopravní podnik města Jihlavy přebírá v plné míře dopravní obsluhu Hybrálce. Současně s tím dojde k navýšení počtu spojů obsluhujících zastávku Okrajová a posílí se dopravní spojení mezi oblastí Starých Hor a Základních škol Jarní a Rošického,“ uvedl Karel Trojan z odboru dopravy a doplnil, že se jízdní řád takto upravil na základě připomínek Osadního výboru Starých Hor a obce Hybrálec.

ČTĚTE TAKÉ: Autobusová linka číslo osm pojede častěji. Lidé z Hybrálce budou do Jihlavy jezdit bez přestupu  

Připomínky obyvatel také iniciovaly změnu dopravní obsluhy Hosova. „Linka číslo 9 bude na základě stížností obyvatel Hosova zrušena a nahrazena regionální linkou Jihlava – Počátky. Na náves do Hosova budou zajíždět spoje s odjezdem z autobusového nádraží v 15:10 a 17:50 hodin, tedy v časových polohách bývalé linky číslo 9,“ přiblížil Karel Trojan.

Změna čeká také tři spoje linky číslo 4. Ty budou nově obsluhovat zastávku Pod Jánským kopečkem. „Změna byla provedena na základě požadavků obyvatel v Hruškových dvorech, umožní dětem z Hruškových Dvorů bezpečnou cestu domů, dosud musely chodit na zastávku v rušné Polenské ulici,“ doplnil Karel Trojan.

Od 1. září také končí platnost prázdninových jízdních řádů a všechny jízdní řády jihlavské MHD se tak vrací do běžného režimu.

Foto Facebook: Dopravní podnik města Jihlava | Zdroj Magistrát města Jihlavy

Štítky MHD, změna, Hosov, Hruškové Dvory, Hybrálec, městská hromadná doprava, Stará hora, Karel Trojan, Jihlava, jízdní řád

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

MHD se upraví řády, změny budou na linkách do Hybrálce, Hosova a Hruškových Dvorů | Doprava | Zprávy | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.