Počasí dnes6 °C, zítra5 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Na dálnici D1 u Velkého Meziříčí je omezená doprava na Prahu. Důvodem jsou opravy povrchu

Na dálnici D1 u Velkého Meziříčí je omezena doprava směrem na Prahu opravy starého povrchu dálnice. Cementobetonové desky jsou ve špatném stavu, propadlé nebo vystouplé a popraskané, řekl mluvčí Ředitelství silnic a dálnic (ŘSD) Jan Rýdl. Kvůli opravám bude průjezdnost omezená na jeden pruh mezi kilometry 141,5 až 144. Práce potrvají do 12. června.

Je to přímý důsledek toho, že se do modernizace dálnice D1 šlo s více než desetiletým zpožděním,“ řekl Rýdl. Dodal, že se tak opravují úseky, aby se dočkaly modernizace. Rekonstrukci D1 mezi sjezdy u Velkého Meziříčí má ŘSD v plánu na příští rok.

Ke zhoršení stavu starého dálničního povrchu u Velkého Meziříčí podle mluvčího přispělo počasí. „Přestárlé cementobetonové desky tohle mohou v prudkém slunci udělat,“ řekl. Problémy se začaly projevovat v pátek, ŘSD následně zajistilo menší opravu. Podle Rýdla je ale třeba opravit téměř 2000 metrů čtverečních vozovky.

Dělníci teď budou poškozené cementobetonové desky rozbíjet a dělat nový povrch, podle Rýdla budou pracovat přes noc. Opravy ukončí nejpozději ve čtvrtek po poledni, aby rekreanti vracející se z dovolené nebo mířící na dovolenou projížděli tímto úsekem bez omezení.

D1 mezi Mirošovicemi a Kývalkou byla kvůli opravám rozdělena na 21 úseků.  Od roku 2013 byly dokončeny opravy devíti z nich, na dalších dělníci pracují.

Autoři

Štítky oprava, dálnice, D1, omezení, Velké Meziříčí, Dálnice D1, Praha, Ředitelství silnic a dálnic, doprava

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Na dálnici D1 u Velkého Meziříčí je omezená doprava na Prahu. Důvodem jsou opravy povrchu | Doprava | Zprávy | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.