Počasí dnes15 °C, zítra20 °C
Pátek 3. května 2024  |  Svátek má Alexej
Bez reklam

Začíná rekonstrukce mostu mezi Březinou a Samšínem. Řidiče čeká úplná uzavírka

Kraj Vysočina zahajuje rekonstrukci mostu, který se nachází mezi obcemi Březina a Samšín. Realizací projektu dojde ke zvýšení zatížitelnosti mostu, prodloužení životnosti a dokonalému odvedení vody, a to nejen z mostu, ale i z předmostí.

Rekonstrukce proběhne za celé uzavírky. Práce budou zahájeny 4. června a nejpozději k 1. listopadu 2018 bude úsek zprovozněn v režimu předčasného užívání. Most se nachází ve špatném stavu dle diagnostického průzkumu, proto budou ubourány parapety mostu, dále pak odbourány a odtěženy všechny konstrukční vrstvy až na horní povrch kamenné klenby.

Součástí stavebních úprav bude i úprava přilehlého úseku komunikace. Celkové náklady projektu by měly dosáhnout 19 milionů korun. Předpokládaná výše dotace na rekonstrukci mostu z Integrovaného regionálního operačního programu je 15 milionů korun.

Objízdná trasa pro dopravu do 12 tun – po silnici I/19, dále II/129 a dále Přáslavice směr Bořetice – Hořepník a dále po původní trase nebo  II/129 do Velké Chyšky přes Lesnou a dále po původní trase. Těžká vozidla nad 12 t musí využít objízdnou trasu po I/19 přes Obrataň – Kámen – Leskovice – Čížkov – Starý Pelhřimov – dále po II/112 směr Červená Řečice – Křelovice – Košetice a dále zpět.

Tisková zpráva | Foto Dalibor Mašek

Štítky rekonstrukce, Kraj Vysočina, Samšín, Přáslavice, Bořetice, Hořepník, Velká Chyška

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Začíná rekonstrukce mostu mezi Březinou a Samšínem. Řidiče čeká úplná uzavírka | Doprava | Zprávy | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.