Počasí dnes6 °C, zítra6 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Motorkáři se na Vysočině vydají na společnou jízdu, která upozorní na bezpečnost

Začněme spolu aneb kolama dolů, tak zní název preventivní akce, kterou pořádá Policie ČR a jež je určená pro všechny motorkáře. Uskuteční se v neděli 19. května a zaměří se hlavně na bezpečnost řidičů motocyklů. Projekt na Vysočině odstartuje na letišti v Komárovicích.

Zájemci se na společnou jízdu musí přihlásit, protože se jí z kapacitních důvodů může zúčastnit pouze 200 účastníků. „Výjezd motorkářů proběhne organizovaně za doprovodu dopravních policistů na policejních motocyklech. Společná jízda se uskuteční na stanovené trase v rozsahu 80 až 90 kilometrů.  Po dojetí do výcvikového centra na Polygon v Jihlavě – Hosově, který je plánován na 12 hodin, budou mít dveře otevřené i ostatní motorkáři, kteří se společné jízdy nemohli zúčastnit. Na polygonu se účastníci jízdy zapojí do připraveného programu,“ říká k projektu Dana Čírtková, policejní mluvčí.

Lidé na polygonu uvidí třeba ukázky bezpečné jízdy na motorce a také si vyzkouší, co všechno jihlavský polygon nabízí. „Aktivní účastníci jízdy obdrží před začátkem jízdy reflexní šle, které přispívají ke zvýšení viditelnosti v silničním provozu,“ doplňuje policejní mluvčí.

Projekt Začněme spolu aneb kolama dolů v České republice odstartoval 22. dubna na polygonu ve Vysokém Mýtě. Postupně se do něj zapojí všechna výcviková centra v České republice, která se zabývají výukou bezpečné jízdy.

Více informací včetně formuláře pro přihlášení najdou zájemci ZDE.

Foto pixabay.com

Štítky motorkáři, jízda, policie, polygon, prevence, Začněme spolu aneb kolama dolů, Kraj Vysočina, projekt, Policie České republiky, Komárovice, Česko, Jihlava

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Motorkáři se na Vysočině vydají na společnou jízdu, která upozorní na bezpečnost | Doprava | Zprávy | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.