Počasí dnes7 °C, zítra4 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Oprava Brněnského mostu: Řidičům v Jihlavě má pomoci nová couvací vyhláška

Jihlava úderem dnešní deváté hodiny, kdy začne dlouho avizovaná oprava Brněnského mostu, jako první město v České republice pocítí čerstvě schválenou novinku, která přišla od dopravních inženýrů z Bruselu. Řeč je o povinném couvání na všech objízdných trasách. Důvodem má být celkové zpomalení provozu a zvýšení bezpečnosti.

„Jsem přesvědčený, že tuto novinku každý řidič přivítá. Jihlavu čeká náročné období, a proto jsme rádi, že se nám na poslední chvíli tuto couvací vyhlášku podařilo prosadit,“ vysvětlil důvody dnešní změny Ruda Chloupeček, jihlavský hejtman, který je zároveň generálním ředitelem Ministerstva dopravy a váženým europoslancem.

Možností, kde si řidiči v Jihlavě budou moci tuto novou couvací vyhlášku vyzkoušet, je hned několik. Nejvíce si ji však užijí řidiči na Okružní ulici, přes kterou vedou všechny objízdné trasy v Jihlavě.

Na couvací vyhlášku okamžitě zareagoval majitel největšího jihlavského zrcadelnictví Hugo Apríl. „Naši zaměstnanci nyní budou chodit do práce na 25 hodin denně, a to i v neděli.“ Aprílová firma je totiž schopna nainstalovat namísto předních skel do aut speciální sklopná zrcadla, která řidičům zpříjemní jejich couvání.

Vedení města samozřejmě počítá i s řidiči, kteří se couvací vyhlášky zaleknou. „Ti, co nebudou chtít couvat, mohou své auto nechat na poli před městem. Vyzvedne si je tam trolejbus MHD,“ doplňuje Radovánek Kulis, generální mluvčí radnice.

Parkoviště na poli bude určitě využívat řidička Veleslava Vymyšlená. „Už od autoškoly neumím couvat, prostě na to nemám buňky. Budu proto chodit pěšky nebo jezdit jihlavským metrem. Toho se totiž oprava Brňáku nedotkne.“  

Výjimku z couvací vyhlášky budou mít řidiči MHD. Ti si mohou směr své jízdy libovolně volit.

A ti z vás, kteří tuto zprávu dočetli až sem, mohou nadále jezdit popředu. 

Autoři

Štítky Brněnský most, oprava, vyhláška, couvání, doprava, apríl, Jihlava, Česko, Brusel, Ministerstvo dopravy České republiky

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Oprava Brněnského mostu: Řidičům v Jihlavě má pomoci nová couvací vyhláška | Doprava | Zprávy | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.