Počasí dnes20 °C, zítra16 °C
Středa 15. května 2024  |  Svátek má Žofie
Bez reklam

V létě se v Jihlavě částečně uzavře Pávovský most. Opravy vyjdou na zhruba pět milionů korun

Během tohoto roku, kdy Jihlava zažije náročnou opravu Brněnského mostu, bude zrekonstruován také Pávovský most, který vede přes dálniční přivaděč. Má v pořádku povrch, ale potřebuje opravy na spodní části konstrukce a vybudovat protihlukovou stěnu.

Byl to projekt, se kterým se už nepočítalo. Před dvěma roky byl z důvodů překračování hlukových limitů uzavřen nájezd na dálniční přivaděč. Aby se předpisům vyhovělo, bylo by nutné postavit vysoké protihlukové stěny, jen „odhlučnění“ mostu by přišlo na nepřijatelných 40 milionů korun. Změnila se ale metodika výpočtů a výsledky akustické studie jsou pro rozpočet města podstatně příznivější.

Bude nutné vybudovat protihlukové stěny zhruba do výšky současného zábradlí, což znamená podstatně nižší náklady. Tím se znovu otevřela cesta k opravě mostu a otevření sjezdu na přivaděč I/38 v obou směrech. To by mělo znatelně pomoci v dopravních špičkách,“ uvedl náměstek primátora pro dopravu a pro investice města Vratislav Výborný.

ČTĚTE TAKÉ: Dopravu v Jihlavě od jara ztíží opravy mostů a silnic. První přijde na řadu „Brňák" 

Výše opravy byla vyčíslena na zhruba pět milionů korun, tedy v případě, pokud průzkum neodhalí dosud skryté závady v konstrukci mostu. Celkem má město na akci vyčleněných devět milionů korun.

Před i za sjezdem bude nutné rozšířit vozovku, aby zde mohly být vyznačeny delší odbočovací pruhy vyhovující nájezdovým rychlostem. „Potřebné pozemky k tomuto účelu už město v minulosti koupilo,“ ujistil náměstek primátora Radek Popelka.

ČTĚTE TAKÉ: Již za měsíc Jihlava zavře Brněnský most. Kudy povedou objízdné trasy a linky MHD? 

„V březnu by měl být hotový projekt, poté se uskuteční výběrové řízení na dodavatele. Během května nebo června by měly začít stavební práce a v září je hotovo,“ přiblížil náměstek Vratislav Výborný.

Most, ani přivaděč pod ním, nebude během rekonstrukce uzavřen, průjezd bude omezen podle postupu stavebních prací. „Zrekonstruovaný most dopravě uleví příští rok, a to při rozsáhlé rekonstrukci Pávovské ulice,“ upřesnil Radek Tulis, mluvčí jihlavské radnice.

Foto mapy.cz | Zdroj Magistrát města Jihlavy

Štítky opravy, Pávovský most, přivaděč, Jihlava, oprava, Vratislav Výborný, Radek Popelka

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

V létě se v Jihlavě částečně uzavře Pávovský most. Opravy vyjdou na zhruba pět milionů korun | Doprava | Zprávy | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.