Počasí dnes18 °C, zítra17 °C
Sobota 11. května 2024  |  Svátek má Svatava
Bez reklam

Opravy mostů dálničního přivaděče v Jihlavě budou stát 133 milionů korun. Začnou příští rok

Opravy mostů na hlavním tahu číslo 38 v Jihlavě, který slouží také jako přivaděč k dálnici D1, budou stát 133,6 milionu korun bez daně. Zakázku od státního Ředitelství silnic a dálnic (ŘSD) dostaly tři firmy pod vedením Mados MT. Výsledky zadávacího řízení byly zveřejněny ve Věstníku veřejných zakázek.

Dopravu začnou stavební práce omezovat v příštím roce, řekla ČTK ředitelka jihlavského ŘSD Marie Tesařová. Součástí dvouletých oprav bude zároveň stavba nového sjezdu z přivaděče do města, což plánuje radnice.

„Příští rok budeme dělat směr do Jihlavy a další rok směr z Jihlavy,“ uvedla Tesařová k postupu oprav mostů. Doprava bude během oprav obousměrně svedena do jednoho jízdního pásu.

Nový sjezd povede k ulici Romana Havelky, kde je vyhledávaná lokalita s obchodními domy i akvapark. Město by na stavbu mělo uvolnit miliony korun.  Radnice už dříve oznámila, že díky nové odbočce vedené od jihu nebudou muset vjíždět do ulic města tisíce aut ve směru od Znojma, Pelhřimova nebo ze sídliště Dolina. „Máme to rezervováno ve výhledu rozpočtu,“ potvrdil ČTK náměstek primátora Vratislav Výborný (ČSSD).

Silnice 38 v Jihlavě patří mezi nejvytíženější části I. tříd v kraji, v pracovních dnech tam podle loňského sčítání dopravy v průměru projíždí 19 tisíc aut. Stavbaři budou opravovat čtyři mostní konstrukce, které silnici I/38 převádějí přes ulici Romana Havelky a řeku Jihlavu. Podle údajů ve věstníku u mostů zatéká na konce krajních nosníků, izolace je v havarijním stavu a mostní závěry dožilé. Dělníci vymění nosné konstrukce těchto mostů a sanují spodní části. Opravy pro ŘSD zajistí firmy Mados MT, Chládek a Tintěra a Swietelsky stavební s.r.o.

Autoři | Foto Lenka Dvořáková

Štítky opravy, most, přivaděč, D1, omezení, Jihlava, Ředitelství silnic a dálnic, oprava, Dálnice D1, Roman Havelka, Vratislav Výborný, ČSSD, Chládek a Tintěra, Pardubice a.s., Znojmo

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Opravy mostů dálničního přivaděče v Jihlavě budou stát 133 milionů korun. Začnou příští rok | Doprava | Zprávy | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.