Počasí dnes18 °C, zítra16 °C
Úterý 21. května 2024  |  Svátek má Monika
Bez reklam

Na krajských silnicích Vysočiny se letos provede přes sto padesát oprav a rekonstrukcí

Kraj Vysočina plánuje během letoška na svých silnicích druhé a třetí třídy provést víc než 150 oprav a rekonstrukcí. Jde o akce v součtu za 1,2 miliardy korun, což je přibližně stejná částka, jako byla vyplacena v minulém roce. V tiskové zprávě to dnes sdělil radní kraje Jan Hyliš (ČSSD). Omezení přibývají i na státních tazích první třídy a na opravovaných úsecích dálnice D1 na Vysočině. Omezení a uzavírky už řidiče zdržují na desítkách míst.

Kraji Vysočina patří 4 578 kilometrů silnic. Ode dneška je neprůjezdná silniční spojka mezi obcemi Mikulovice a Kojetice na Třebíčsku. Spravovaný úsek tam budou auta objíždět do 10. května.

Na silnicích druhé třídy už platí omezení kupříkladu u Košetic na Pelhřimovsku a mezi Bystřicí nad Pernštejnem a obcí Vír na Žďársku. Kvůli rekonstrukci mostu na silnici 150 v Okrouhlici na Havlíčkobrodsku jezdí auta kyvadlově po mostním provizoriu, toto omezení potrvá do října. Most nad dálnicí, po němž vede silnice druhé třídy 352 mezi Měšínem a Jihlavou, bude podle krajského webu uzavřen do 22. září.

Na státních silnicích první třídy bude kvůli rekonstrukci do 13. srpna neprůjezdný most na silnici 19 v Hamrech nad Sázavou. Kvůli stavbě obchvatu je do poloviny července uzavřena silnice 37 u obce Sklené nad Oslavou na Žďársku.

Na D1 procházející Vysočinou je rozestavěno pět úseků. Jde o úseky mezi Hořicemi na 75. kilometru a Koberovicemi na 81. kilometru a mezi Jihlavou a Velkým Beranovem.

Rekonstrukcí procházejí také dva úseky dálnice mezi Měřínem, Velkým Meziříčím a Lhotkou na Žďársku, stavbaři pracují rovněž mezi exity 162 Velká Bíteš a 168 Devět křížů.

Autoři | Foto Lenka Dvořáková

Štítky Kraj Vysočina, silnice, rekonstrukce, dálnice, Jan Hyliš, Dálnice D1, ČSSD, okres Žďár nad Sázavou, Jihlava, Mikulovice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Na krajských silnicích Vysočiny se letos provede přes sto padesát oprav a rekonstrukcí | Doprava | Zprávy | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.