Počasí dnes15 °C, zítra18 °C
Sobota 18. května 2024  |  Svátek má Nataša
Bez reklam

Dopravu na Vysočině ztěžuje sněžení, místy nemohou vyjet kamiony. Stalo se několik nehod

Dopravu na Vysočině ztěžuje sněžení, místy nemohou vyjet kamiony a autobusy. Největší problémy způsobuje sníh na Jihlavsku a na Žďársku, řekl Tomáš Krejčí z dispečinku krajské správy a údržby. Hasiči na několika místech odstraňovali stromy ze silnic, policie přijala oznámení o devíti dopravních nehodách. Teploty se v kraji pohybují kolem nuly, odpoledne by měly stoupnout ke čtyřem až sedmi stupňům.

Silničáři vyjeli se sypači, na hlavním tahu I/38 z Jihlavy směrem na Stonařov a na Štoky shrnovali sníh z vozovky traktory s radnicemi.  Dispečeři autobusových dopravců hlásili nad ránem silničářům obtížně průjezdné úseky také u Pavlova a Příseky na Jihlavsku a mezi Novým Městem na Moravě a Jimramovem.

Vyvrácené stromy ze silnic odstraňovali hasiči kupříkladu mezi obcemi Záborná a Stáj, mezi Havlíčkovou Borovou a Slavětínem, u Kletečné a mezi Velkým Beranovem a Jihlavou.

Policie zaznamenala od 5:00 do 7:00 devět nehod. U obce Vyskytná sjel autobus do silničního příkopu. „Ke střetu tří vozidel došlo u obce Opatov, kde byli zraněni dva lidé,“ sdělila ČTK mluvčí policie Jana Kroutilová.  Podle Centra dopravních informací havarovalo u Černé na Žďársku nákladní auto a osobní vůz se převrátil u Bohdalova na trase mezi Jihlavou a Žďárem nad Sázavou, další auto havarovalo u Kalhova na Jihlavsku.

Na Vysočině dnes bude podle meteorologů zataženo. Po ránu se ještě bude objevovat sněžení nebo déšť se sněhem, později bude pršet.

Autoři

Štítky Kraj Vysočina, policie, okres Jihlava, okres Žďár nad Sázavou, Jihlava, Stonařov, Pavlov, Příseka, Nové Město na Moravě, Jimramov

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Dopravu na Vysočině ztěžuje sněžení, místy nemohou vyjet kamiony. Stalo se několik nehod | Doprava | Zprávy | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.