Počasí dnes16 °C, zítra14 °C
Neděle 27. října 2024  |  Svátek má Šarlota / Zoe
Bez reklam

Silně opilý řidič sjel ze silnice a havaroval. Další žena brázdila v noci ulice se zhasnutými světly

Co dočinění s opilými řidiči měli policisté na Vysočině. Konkrétně na Havlíčkobrodsku nezvládl třiačtyřicetiletý muž jízdu po rovné silnici, najel na krajnici a desítky metrů pokračoval v jízdě mimo vozovku. Dechová zkouška u něj vyšla s výsledkem přes 3,2 promile. Na dalšího problémového řidiče upozornil všímavý svědek. Potkal totiž na silnici neosvětlený vůz s podnapilou řidičkou uvnitř a informoval o tom policii. Svým duchapřítomným jednáním tak možná zabránil neštěstí.

V prvním případě jel třiačtyřicetiletý řidič osobního vozidla značky Nissan po silnici III. třídy mezi obcemi Vojnův Městec a Košinov. „Při jízdě ve směru od obce Vojnův Městec se plně nevěnoval řízení a najel v místě přímého úseku komunikace vpravo do prostoru nezpevněné krajnice. Poté pokračoval s vozidlem v jízdě mimo komunikaci, kde po několika desítkách metrů zastavil,“ popisuje policejní mluvčí Dana Čírtková.

Policisté vyzvali řidiče, aby se podrobil dechové zkoušce, jejíž výsledek vykázal alarmující hodnotu 3,42 promile alkoholu v dechu. „Pozitivní výsledek vykázala také opakovaná dechová zkouška - 3,25 promile alkoholu v dechu. Při havárii utrpěl řidič vozidla lehké zranění. Policisté ve věci zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání přečinu ohrožení pod vlivem návykové látky,“ doplnila mluvčí.

Všímavý řidič zabránil možné nehodě

Duchapřítomný řidič svým jednáním možná zabránil dopravní nehodě, kterou způsobit podnapilá řidička. Žena se po 22.hodině vydala s autem po silnici v Dolní Cerekvi a chtěla pokračovat směrem na Cejle. „Řidič, který projížděl ve stejnou dobu stejným místem, si podezřelého vozidla povšiml, protože vozidlo za jízdy nesvítilo. Řidička následně na výjezdu z Dolní Cerekve vozidlo zastavila při pravém okraji vozovky, na což muž reagoval tak, že také zastavil. Otevřel dveře u vozidla ze strany řidičky. Jelikož byla řidička zjevně pod vlivem alkoholu, muž vypnul motor vozidla a zavolal na místo policejní hlídku,“ informovala Čírtková.

Mužovo podezření bylo správné. Dechová zkouška vyšla u řidičky s pozitivním výsledkem 1,45 promile alkoholu v dechu. Odběr krve ve zdravotnickém zařízení žena odmítla. Alkohol ale nebyl jejím jediným problémem. „Policisté lustrací zjistili, že řidička nemá platný řidičský průkaz. Žena je podezřelá ze spáchání trestného činu ohrožení pod vlivem návykové látky. Policisté ve věci zahájili úkony trestního řízení,“ uzavřela policejní mluvčí Dana Čírtková.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Se svolením Policie ČR

Štítky opilý řidič, jízda pod vlivem alkoholu. alkohol za volantem, jízda bez papírů

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Silně opilý řidič sjel ze silnice a havaroval. Další žena brázdila v noci ulice se zhasnutými světly | Doprava | Zprávy | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.