Počasí dnes16 °C, zítra20 °C
Úterý 24. září 2024  |  Svátek má Jaromír
Bez reklam

Na Havlíčkobrodsku budou omezovat provoz opravy silnice 38 od Skuhrova po Habry

Na Havlíčkobrodsku začnou v pondělí opravy skoro devíti kilometrů silnice 38 mezi Skuhrovem a městem Habry. Silnice bude opravovaná po částech, auta budou projíždět kyvadlově. Přes zimu budou práce přerušeny, pokračovat budou příští rok zjara. Jde o zakázku za 150,23 milionu korun bez DPH, novinářům dnes sdělil Jiří Veselý z oddělení komunikace Ředitelství silnic a dálnic (ŘSD).

Silnice 38 vede přes Vysočinu ze Středočeského kraje na jižní Moravu a k hranicím s Rakouskem. Stavbaři budou pracovat v úseku, který je mezi Havlíčkovým Brodem a středočeskou Čáslaví.

Podle posledního sčítání dopravy mezi Skuhrovem a městem Habry denně projíždí okolo 9 tisíc vozidel, třetina je nákladních. „Diagnostickým průzkumem bylo zjištěno porušení vozovky hloubkovou korozí, mozaikové a podélné trhliny, vyjeté koleje, výtluky a časté vysprávky," uvedl Jiří Veselý. V tomto roce by stavbaři měli udělat pětinu oprav, celý úsek bude spravený počátkem léta 2025.

Zakázku dostala Společnost pro výstavbu I/38 Habry – Skuhrov tvořená firmami PORR. a Silnice Čáslav. Silnici budou stavbaři opravovat po částech měřících 800 až 900 metrů. Kyvadlový provoz bude řídit semafor. Bez omezení tam budou auta projíždět v zimní přestávce mezi listopadem a březnem.

Na hlavním tahu mezi Skuhrovem a městem Habry už nechalo ŘSD rekonstruovat most u obce Kámen a most včetně 320 metrů navazující vozovky mezi Skuhrovem a Olešnou, tyto stavby se blíží k závěru. Úsek u Skuhrova bude uvedený do provozu 1. října a most u Kámene v polovině října.

Hodnocení článku je 20 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Se svolením ŘSD

Štítky doprava, omezení, stavby, oprava, silnice, ŘSD, I/38, Havlíčkobrodsko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Na Havlíčkobrodsku budou omezovat provoz opravy silnice 38 od Skuhrova po Habry | Doprava | Zprávy | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.