Počasí dnes13 °C, zítra10 °C
Sobota 28. září 2024  |  Svátek má Václav
Bez reklam

Za Cityparkem prozatím bez chodníků. Ulice U Dlouhé stěny by se musela zjednosměrnit, vysvětluje město

Jihlavská ulice U Dlouhé stěny, která vede za obchodním centrem Citypark směrem k lokalitě "Klavírka", zůstane prozatím bez chodníku. Přestože je ulice pěšími využívaná hojně, instalace chodníku by vyžádala tak zásadní úpravy, že se k ní město dosud neodhodlalo.

Ulice U Dlouhé stěny představuje šikovnou, více než sedmisetmetrovou spojovačku za obchodním centrem Citypark. Začíná u Znojemského mostu a končí až v obytné zóně v lokalitě "Klavírka". Využívají ji jak pěší směřující ze sídliště Na Slunci do Cityparku nebo dále na Masarykovo náměstí (a opačně), tak i motoristé vyjíždějící z ulic Hany Kvapilové a Polní, nezbytná je také pro zásobování obchodního centra.

Navzdory jisté kumulaci pěší i motorové dopravy se chodník nachází pouze na krátkém úseku od Znojemské ulice k vyústění slepé ulice Vojanovy ulice, tedy ani ne padesát metrů. Zbytek ulice už chodníky osazen není, pěší tak podle potřeby chodí po obou stranách komunikace, dávat velký pozor tak musí všichni účasníci dopravního provozu. „Poměrně často tady chodím s kočárkem a po silnici to není moc komfortní,“ svěřila se redakci mladá maminka s tím, že chodník by zde určitě ocenila. 

Nad situací v ulici U Dlouhé stěny se zamýšlelo i město Jihlava. To aktuálně rekonstruuje křižovatku ulic Polní, u Dlouhé stěny a Křižíkova včetně stavby nových chodníků v prostoru této křižovatky a dále v ulicích Polní a Křižíkova. „Chodník v samotné ulici U Dlouhé stěny byl původně plánován jako součást této stavby, ale nakonec se ukázalo, že za stávajícího stavu není možné zde chodník postavit,“ zodpověděl redakční dotaz tiskový mluvčí magistrátu Radovan Daněk.

Zřízení chodníku na této ulici by si totiž vyžádalo současně i změnu dopravního režimu, a to zjednosměrnění ulice. „Umístění chodníku do šířky mimo současný průjezdný profil komunikace je pak složité z důvodu navazujících svahů, inženýrských sítí a stromořadí, které nechceme kácet,“ doplnil Daněk.

Stavba chodníku na této ulici je tedy prozatím přesunuta do další etapy úprav tohoto prostranství.

Hodnocení článku je 60 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Dalibor Mašek

Štítky chodník, U Dlouhé stěny, Jihlava, Citypark

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Za Cityparkem prozatím bez chodníků. Ulice U Dlouhé stěny by se musela zjednosměrnit, vysvětluje město | Doprava | Zprávy | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.