Počasí dnes17 °C, zítra17 °C
Úterý 10. září 2024  |  Svátek má Irma
Bez reklam

Křižovatka u Dobré Vody na Telčsku přestává bezpečnostně vyhovovat. Dočká se úprav

Neustálý nárůst intenzity dopravy způsobuje, že křižovatka u Dobré vody na Telčsku přestává vyhovovat z hlediska bezpečnosti. Ředitelství silnic a dálnic (ŘSD) proto hledá firmu, která ještě letos začne pracovat na úpravách.

„Našim cílem je odstranění bodové závady, kterou je z pohledu bezpečnosti silničního provozu nebezpečná styková křižovatka silnic I/23 a III/40615, poblíž Dobré Vody, v katastrálním území Mrákotín u Telče,“ povrdil mluvčí ŘSD Jiří Veselý. Problematická je nepřehlednost vzhledem k směrovému a výškovému vedení silnice první třídy. Dle statistik místem projedou čtyři tisíce vozidel, čtvrtina je nákladní a kamionová doprava.

Navržená přeložka silnice I/23 je v prostoru křižovatky rozšířená o pruh, který umožní plynule  odbočit na silnici třetí třídy a také z ní najet. Roli bude mimo jiné hrát i snaha co nejméně zasáhnout při úpravách do okolních zemědělsky využívaných pozemků.

Do tendru na zhotovitele se přihlásilo pět uchazečů, kteří podali nabídky od 75,94 do 79,83 milionů korun. Odhadovaná cena stavby přitom byla 80, 61 milionů.

„Ačkoliv nejde stavebně o rozsáhlou akci, její přínos je s ohledem na zvýšení bezpečnosti nezpochybnitelný,“ uzavřel Veselý s tím, že se dělníci dají do práce ještě letos a v druhé polovině příštího roku budou mít hotovo.

Hodnocení článku je 80 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Tisková zpráva | Foto Drbna | Zdroj ŘSD

Štítky křižovatka, stavební úpravy, bezpečnost provozu, investice, Dobrá Voda

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Křižovatka u Dobré Vody na Telčsku přestává bezpečnostně vyhovovat. Dočká se úprav | Doprava | Zprávy | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.