Počasí dnes12 °C, zítra19 °C
Pátek 17. května 2024  |  Svátek má Aneta
Bez reklam

Řidiči, pozor. Kvůli údržbě se na dva dny opět uzavře Jihlavský tunel

Jihlavský tunel má před sebou další pravidelnou údržbu. Z toho důvodu se řidičům opět uzavře, a to během příštího víkendu. Jako pokaždé, i tentokrát budou nachystány objízdné trasy.

Tunel bude v režii Ředitelství silnic a dálnic ČR uzavřený od soboty 11. května od 8:00, řidičům se znovu otevře v neděli 12. května nejpozději ve 14 hodin. 

„Objízdné trasy ve směru na Znojmo povedou ulicemi Vrchlického – U Cvičiště – Žižkova a zpátky na obchvat. Ve směru na Havlíčkův Brod ulicemi Žižkova – U Cvičiště – Hamerníkova – Jiráskova," popsal mluvčí Jihlavy Radovan Daněk. 

Jednotubusový Jihlavský tunel, který je součástí silnice I/38, je dlouhý 304 m, do provozu byl uveden v roce 2004 a každý den jim projede podle posledního sčítání dopravy téměř 13,5 tisíce vozidel, z toho cca 25 % tvoří nákladní doprava.

Po dobu uzavírky tunelu bude upraven chod semaforů na křižovatkách ulic Žižkova x U Cvičiště a Jiráskova x Hamerníkova. „Oba semafory budou řídit zvýšenou dopravu v místě," dodal Daněk.

„Kde je druhý tubus?" 

O uzavření Jihlavského tunelu debatují lidé na Facebooku. Třeba Lukáše Březinu zajímá, proč sešlo ze stavby druhého tubusu. „Kdysi při stavbě se říkalo, že bude i druhý tubus, který by se při těch udržbách tolik hodil, ale to už asi nikdy nikdo stavět nebude," povzdechl si obyvatel Jihlavy. 

Jihlavský tunel se kvůli údržbě uzavírá několikrát do roka. Nad tím se zamýšlí Lukáš Benda. „Co vy tam furt hledáte za údržbu. Vždyť to je každou chvilku." Jihlavská radnice reaguje s tím, že se jedná o pravidelné prohlídky a kontroly technologií tunelu, podobně jako u jiných tunelů v Česku. Za tyto pravidelné odstávky se svou reakcí postavil David Burda. „Až to spadne někomu z tvý rodiny na hlavu, tak se budeš dožadovat pravidelných revizí, aby jsi mohl něco vysoudit," odpověděl David Burda. 

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Město Jihlava | Zdroj Doprava v Jihlavě

Štítky tunel, doprava, objízdná, trasa, údržba, uzavírka, ŘSD, Jihlava

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Řidiči, pozor. Kvůli údržbě se na dva dny opět uzavře Jihlavský tunel | Doprava | Zprávy | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.