Počasí dnes29 °C, zítra26 °C
Sobota 29. června 2024  |  Svátek má Petr a Pavel
Bez reklam

Mistrovství světa v hokeji láká i podvodníky s falešnými vstupenkami. Policisté jednoho z nich už trestně stíhají

Čtyřiatřicetiletého muže, který ve velkém falšoval a prodával vstupenky na Mistrovství světa v hokeji, zadrželi ve středu 15. května pelhřimovští policisté.

Kriminalisté muže podezírali z falšování vstupenek už ve fázi prověřování případu. Kromě lístků na hokej nabízel i vstupenky na Mistrovství Evropy ve fotbale 2024, které se bude konat v červnu v Německu.

Mistrovství světa v hokeji 2024
- koná se v Praze a v Ostravě
- začalo 10. května, končí finálem 26. května
- falešné vstupenky už měly stovky lidí

Zatím se ví o pěti poškozených osobách, kterým podvodník způsobil škodu téměř šest set tisíc korun. „Jeden z podvedených totiž sám od podvodníka nakoupil větší množství vstupenek za téměř 490 tisíc korun. Tyto vstupenky pak dál rozprodával v domnění, že jsou pravé,“ vysvětlila komisařka Michaela Lébrová.

Muž již je trestně stíhaný, obviněný je z přečinu podvodu, dílem dokonaného podvodu a dílem podvodu ve stádiu pokusu. „K trestné činnosti se doznal a získané finanční prostředky většinou použil na sázky v sázkové kanceláři,“ řekla na adresu podvodníka Lébrová.

Policisté předpokládají, že půjde o případ rozsáhlý zejména počtem poškozených a podvedených osob. Všechny bude třeba kontaktovat. „Někteří lidé, kteří mají doma falešné vstupenky, o tom ještě nemusí vědět, protože zápasy, na které si je zakoupili, se budou teprve hrát,“ připomněl Luboš Jakoubek, zástupce ředitele územního odboru Pelhřimov.

Vstupenky sám vyráběl

Obviněný muž začal s trestnou činností loni koncem listopadu, kdy nabízel vstupenky na sportovní akce přes aplikaci Messneger. Peníze si nechával posílat na bankovní účet. „Místo skutečných vstupenek, které neměl k dispozici, zasílal zájemcům padělky, které sám vyráběl,“ sdělila Lébrová.

V případě hokejového Mistrovství světa šlo ve většině připadů o zápasy, kde hraje český tým. „Padělky všech vstupenek, které prodával obviněný muž, mají stejný QR kód a čárový kód. Proto doporučujeme všem lidem, kteří si kupovali vstupenky mimo oficiální místa prodejů, aby si vstupenky zkontrolovali ještě předtím, než na zápasy vyjedou,“ apelovala Lébrová na sportovní fanoušky.

V případě podezření, že jde o padělky, se mohou lidé obrátit na policii. „Doporučujeme, aby s sebou vzali podezřelé vstupenky a veškeré kontakty, údaje a čísla účtů, kam případně poslali platbu při jejich nákupu,“ uzavřela komisařka.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Tisková zpráva | Foto Policie ČR | Zdroj Policie ČR

Štítky vstupenky, Mistrovství světa v ledním hokeji, podvod, Mistrovství Evropy ve fotbale, policie, falešné vstupenky

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Mistrovství světa v hokeji láká i podvodníky s falešnými vstupenkami. Policisté jednoho z nich už trestně stíhají | Krimi | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.