Počasí dnes18 °C, zítra15 °C
Čtvrtek 2. května 2024  |  Svátek má Zikmund
Bez reklam

Přestavba křižovatky na přivaděči u Jihlavy omezí i dálniční exit 112. Dělníci s pracemi začnou už v květnu

Na dálničním přivaděči v Jihlavě - Pávově bude Ředitelství silnic a dálnic (ŘSD) od května do října přestavovat nebezpečnou křižovatku na okružní. Bude to stát 58,3 milionu korun bez DPH. Kvůli stavbě bude částečně omezená doprava. Většinu času bude zavřený dálniční exit 112 ve směru od Brna na Prahu, dnes sdělil Jiří Veselý z oddělení komunikace ŘSD pro Vysočinu a Středočeský kraj.

Přestavba se týká křižovatky na silnici 38, do níž ústí severní větev mimoúrovňové křižovatky na 112. kilometru D1. „Křižovatka se nachází v průmyslové oblasti, ve velké míře je tak využívána kamiony i jinými těžkými vozidly," uvedl Veselý. Podle posledního sčítání dopravy projede místem denně přes 12.500 vozidel, nákladní auta a kamiony tvoří asi 30 procent.

Křižovatku přestaví firma Strabag. Podle ŘSD podala nejvýhodnější ekonomickou nabídku ze sedmi firem, které se zúčastnily tendru. Stavbu by měla zahájit v první polovině května.

Na hlavní silnici 38, která vede z Jihlavy na Havlíčkův Brod, bude při přestavbě křižovatky ve dvou obdobích pouze kyvadlový provoz, toto omezení potrvá vždy dva týdny. „Semafory na blízké křižovatce Tři věžičky budou v těchto termínech vypnuty," uvedl Jiří Veselý.

Po uzavření dálničního exitu 112 ve směru od Brna na Prahu budou auta mířící do Jihlavy z D1 sjíždět na 119. kilometru u Velkého Beranova. Vozidla, která pojedou na Havlíčkův Brod, využijí exit 104 u Větrného Jeníkova. Doprava od Havlíčkova Brodu na Prahu bude vedená přes nájezd na 112. kilometru u Jihlavy po dálnici napřed směrem na Brno. U Velkého Beranova auta z D1 sjedou a hned tam najedou na dálnici na Prahu.

Stavba naváže na loni dokončenou rekonstrukci dálničního přivaděče ve směru od Jihlavy. Opravy 5,6 kilometru silnice první třídy trvaly dvě stavební sezony, stály 338 milionů korun bez DPH.

Hodnocení článku je 88 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Ředitelství silnic a dálnic ČR

Štítky doprava, silnice, stavby, přivaděč, ŘSD, Jihlava

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Přestavba křižovatky na přivaděči u Jihlavy omezí i dálniční exit 112. Dělníci s pracemi začnou už v květnu | Doprava | Zprávy | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.