Počasí dnes19 °C, zítra22 °C
Neděle 28. dubna 2024  |  Svátek má Vlastislav
Bez reklam

Komplikace u Telče. Řidič vezl mulčovací kůru a havaroval, kvůli vyproštění je silnice uzavřená

, aktualizováno 5. března 2024, 7:09

Na omezení se musí připravit řidiči, kteří dnes ráno cestují na Jihlavsku po silnici I/23, konkrétně jde o úsek v katastru obce Stranná u Telče. Havarovala tam plně naložená jízdní souprava, jež vezla mulčovací kůru.

Nehoda se stala krátce po 22. hodině. „Řidič jedoucí s jízdní soupravou složenou s nákladního automobilu a návěsu jel po silnici ve směru jízdy od Telče do Třebíče. Za jízdy se zřejmě plně nevěnoval řízení vozidla a následně sjel s jízdní soupravou z vozovky vpravo na zpevněnou krajnici, následně na nezpevněnou krajnici a travnatý pás, kde s jízdní soupravou havaroval na pravý bok. Při dopravní nehodě došlo k hmotné škodě na tahači Man, která byla na místě dopravní nehody odhadnuta ve výši 100 tisíc korun. Dále došlo k hmotné škodě na návěsu, která byla na místě dopravní nehody odhadnuta ve výši 150 tisíc korun. Dále došlo k hmotné škodě na zemině u komunikace I/23, která byla kontaminovaná uniklou naftou z pravé nádrže tahače," vyjmenovala dnes ráno policejní mluvčí Dana Čírtková. 

Nehoda se obešla bez zranění. Přivolaní policisté provedli u muže test na alkohol, ten měl negativní výsledek.

„Vzhledem k tomu, že řidič nebyl schopen zajistit odtah a vyproštění havarované jízdní soupravy a havarovaná jízdní souprava tvořila překážku silničního provozu, bylo cestou operačního důstojníka zajištěno vyproštění a odtah jízdní soupravy. Od noci na místě pracuje specializovaná firma - smluvní partner správce komunikace. Na místě dopravní nehody přítomen výjezd Hasičského záchranného sboru Telč a zástupce odboru životního prostředí Městského úřadu Telč," dodává Čírtková s tím, že od 6:45 je silnice uzavřená a řidiči místem projíždí jedním jízdním pruhem. Omezení potrvá zhruba 30 minut. 

Řidič na místě dostal pokutu.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Policie ČR | Zdroj Policie ČR

Štítky nehoda, kamion, mulčovací, kůra, komplikace, uzavírka, silnice, I/23, Stranná, Telč

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Komplikace u Telče. Řidič vezl mulčovací kůru a havaroval, kvůli vyproštění je silnice uzavřená | Doprava | Zprávy | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.