Počasí dnes15 °C, zítra19 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

ŘSD opraví most u Havlíčkova Brodu. Práce částečně omezí dopravu

Ředitelství silnic a dálnic plánuje v letošním roce opravit most na silnici I/39 u 34 u osady Pohledští Dvořáci na Havlíčkobrodsku. Důvodem je dožilý stav části mostu. Práce mají trvat maximálně 224 dní.

Most, který převádí silnici I/34 přes železniční trať a Břevnický potok, má podle provedené diagnostiky dožilý stav mostního svršku, zejména říms, zábradlí, izolace a systému odvodnění. Stávající svršek mostu tak nechá Ředitelství silnic a dálnic (ŘSD) odstranit a nahradit novým.

„V rámci opravy dojde k odbourání kompletního mostního svršku, svodidel, zábradlí, říms, vozovky a závěrů. Následně dojde k provedení nové izolace, vybetonování nových říms, vybudování asfaltových vrstev a osazení zábradlí a svodidel. Celá spodní stavba bude celoplošně sanována,“ uvedl Jiří Veselý z oddělení komunikace ŘSD.

Rekonstrukce je podle něj rozdělena na dvě části a vyžádá si částečné omezení provozu. Po mostu přitom projede každý den zhruba devět tisíc vozidel, zhruba třetinu tvoří nákladní a kamionová doprava.

Do soutěže na zhotovitele se přihlásilo šest firem s rozpětím nabídek od 33,20 do 39,7 mil. Kč bez DPH. „O vítězi tendru teď rozhodne výběrová komise, která jednotlivé nabídky pečlivě posoudí. Maximální délka doby pro uvedení do provozu je stanovena na 224 kalendářních dní,“ uvedl Veselý.

Hodnocení článku je 50 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto ŘSD

Štítky doprava, ŘSD, Ředitelství silnic a dálnic, Havlíčkův Brod

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

ŘSD opraví most u Havlíčkova Brodu. Práce částečně omezí dopravu | Doprava | Zprávy | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.