Počasí dnes18 °C, zítra16 °C
Úterý 21. května 2024  |  Svátek má Monika
Bez reklam

Doprava na mnoha místech Vysočiny kolabuje, kamiony blokují silnice. Problémy měly i vlaky

AKTUALIZOVÁNO 11:15: Na Vysočině sněží a fouká vítr, na vozovkách se tvoří sněhové jazyky. V kopcích nemohou vyjet kamiony. Vlakovou trať u Obrataně na Pelhřimovsku tři hodiny blokovalo nákladní auto uvízlé na přejezdu, provoz byl obnoven před 10:00. Silnici II/406 z Kostelce na Jihlavu po ránu zcela ucpaly kamiony a provoz na I/38 u Květnova na Havlíčkobrodsku zastavil havarovaný kamion. Tyto silnice jsou opět průjezdné, sdělil ČTK Tomáš Procházka z krajského policejního ředitelství.

Situace v dopravě je teď podle policie mírně lepší než časně ráno. „Stále je ale nutno dbát zvýšené opatrnosti a řidiči by měli počítat s lokálními problémy na komunikacích,“ uvedl Procházka. Od 5:00 policie zaznamenala 23 dopravních nehod, tři lidé byli lehce zraněni.

Kamion uvízlý na přejezdu u Obrataně zastavil provoz vlaků na trati mezi jihočeským Táborem a Horní Cerekví na Pelhřimovsku v 6:20. Podle údajů na webu Českých drah byl provoz obnoven v 9:42. Jeden vlak byl nahrazen autobusem, zbylé dva nabraly zpoždění 80 a 165 minut.

Na dálnici D1 podle údajů Národního dopravního informačního centra v 1:30 havaroval kamion na 116. kilometru směrem na Prahu, provoz zastavil asi na půl hodiny. Ráno byla podle policie dálnice sjízdná bez větších komplikací.

Silničáři čistí silnice na celé Vysočině, jezdí se všemi 119 sypači a 90 traktory s radlicemi. „Sníh se převalil přes celý kraj a bylo ho docela dost. Vítr taky fouká v celém kraji,“ řekl ČTK Vít Kryštof z dispečinku krajské správy a údržby. Problémy se sněhovými jazyky jsou různé podle terénu kolem silnic.

Teploty se na Vysočině drží až dva stupně pod nulou. Přes den může být podle Českého hydrometeorologického ústavu sněžení místy trvalejší a vydatnější, večer se může tvořit náledí a zmrazky. Vítr by mohl mít v nárazech rychlost i přes 70 kilometrů v hodině. 

Autoři

Štítky silnice, Kraj Vysočina, Tomáš Procházka, okres Pelhřimov, Obrataň, policie, Jihlava, okres Havlíčkův Brod, Kostelec, České dráhy

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Doprava na mnoha místech Vysočiny kolabuje, kamiony blokují silnice. Problémy měly i vlaky | Doprava | Zprávy | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.