Počasí dnes22 °C, zítra19 °C
Úterý 30. dubna 2024  |  Svátek má Blahoslav
Bez reklam

V Jihlavě napadlo až půl metru sněhu, prioritu při prohrnování mají hlavní tahy. MHD zatím bez velkého zpoždění

Vytrvalé sněžení se podepsalo i na dopravě v Jihlavě a jejím blízkém okolí. V permanenci jsou Služby města Jihlavy, jejichž vozidla a pracovníci od noci pracují na zajištění sjízdnosti zejména hlavních tahů. Dopravní podnik hlásí u MHD prozatím jen několikaminutová zpoždění.

Od pátečního rána napadlo v Jihlavě mezi 40 a 50 cm sněhu. Celou noc na sobotu se sněhem bojovaly také Služby města Jihlavy (SMJ. „V) ulicích byly 3 velké a 2 malé sypače, 13 traktorů a 4 čtyřkolky,“ informovalo město na Facebooku. Ve 3 hodiny ráno se k nim přidalo dalších 6 malých sypačů a 40 pracovníků na ruční odklízení sněhu.

Dispečink SMJ přijímá asi 20 podnětů za hodinu. „Prioritou je zajištění sjízdnosti hlavních tahů, na sídlištích jsou již možnosti odhrnování sněhu omezené,“ přiznává magistrát.

Hlavní tahy ve městě i v jeho okolí jsou sjízdné se zvýšenou opatrností. Dálnice D1 byla po ranní nehodě kamionů uzavřená ve směru na Brno mezi Humpolcem a Větrným Jeníkovem, i v ostatních úsecích je dálnice kluzká.

Trolejbusy a autobusy Dopravní podnik města Jihlavy jezdí se zpožděním v řádu nižších minut, linky vyjíždějící z města mohou být zpožděny o něco více. Spoje VDV jsou nepřízní počasí ovlivněny více. Zpoždění kolem deseti minut je také u vlaků, u dálkových rychlíků pak i několik desítek minut.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Magistrát města Jihlavy | Zdroj Magistrát města Jihlavy

Štítky Jihlava, doprava, sníh, sjízdnost, Služby města Jihlavy, MHD

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

V Jihlavě napadlo až půl metru sněhu, prioritu při prohrnování mají hlavní tahy. MHD zatím bez velkého zpoždění | Doprava | Zprávy | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.