Počasí dnes19 °C, zítra15 °C
Čtvrtek 2. května 2024  |  Svátek má Zikmund
Bez reklam

Problémy se sjízdností jsou stále po celém kraji, komplikace na dálnici na kilometru 90,5 směrem na Prahu

, aktualizováno 2. prosince 2023, 15:03

Intenzivní sněžení i nadále způsobuje komplikace s dopravou na celé Vysočině. Na mnoha místech stojí nákladní auta, provoz pro osobní auta je pouze zvýšenou opatrností. Na 97. kilometru dálnice D1 směrem na Brno se po nehodě kamionu provoz konečně obnovil, tvořily se zde až dvacetikilometrové kolony.

Vysočina je na řadě míst nesjízdná, problémy i okolo Jihlavy. Kdo opravdu nutně nemusí, ať nevyjíždí, apeluje policie

Celodenní sněžení významně komplikuje dopravuje na mnoha místech po celé Vysočině. Policisté během pátku napočítali na sedmdesát nehod, ve večerních hodinách jsou hlášeny nesjízdné a neprůjezdné silnice. Policie žádá řidiče, aby vyjížděli jen v...

Policie v pátek večer vyzvala veřejnost, aby vyjížděla na silnice jen v nejnutnějších případech. Tento apel platí i nadále. „Problémy se sjízdností jsou v celém kraji, na silnicích je led se sněhem,“ zdůvodnila policejní mluvčí Dana Čírtková

Na dálnici D1 na kilometru 90,5 ve směru na Prahu je po nehodě omezený provoz, auta jezdí jedním pruhem. Při nehodě osobního auta s přívěsem, jež kolem 12:30 narazilo do svodidel, se dva lidé lehce zranili.

Na dálnice D1 stála kvůli vzpříčenému kamionu na 97. kilometru až dvacetikilometrová kolona ve směru na Brno. Během dopoledne byla nákladní souprava vytažena na těleso dálnice a provoz na Brno obnoven. „Na Vysočině stále hustě sněží. I když silničáři dálnici stále dokola prohrnují, sníh zůstává ležet na vozovce,“ dodala Čírtková s tím, že policie zaznamenala od rána kolem 20 nehod.

Meteorologové v pátek odpoledne přišli s výstrahou, která se týká Jihočeského kraje a také Kraje Vysočina, konkrétně jihozápadní části regionu. Podle předpovědi během pátku a soboty v těchto dvou krajích napadne 30 až 40 centimetrů nového sněhu. Výstraha s vysokým stupněm nebezpečí platí od včerejších 11 hodin do půlnoci ze soboty na neděli. Na Vysočině se konkrétně týká Humpolecka, Jihlavska, Moravskobudějovicka, Pacovska, Pelhřimovska a okolí Telče.

V kraji bude dnes zataženo se sněžením, většinou vydatným. Nejvyšší odpolední teploty od minus tří do plus jednoho stupně Celsia. Přes den může napadnout deset až 20 centimetrů nového sněhu, místy se budou tvořit sněhové jazyky, také závěje.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Policie ČR | Zdroj Policie ČR

Štítky sníh, počasí, doprava, nehoda, policie, Kraj Vysočina, dálnice D1

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Problémy se sjízdností jsou stále po celém kraji, komplikace na dálnici na kilometru 90,5 směrem na Prahu | Doprava | Zprávy | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.